3min

Connecties en bediening

Connecties


Philips biedt een breed scala aan aansluitingen op deze monitor. Er is voor het beeld zowel een Displayport, DVI, HDMI (inclusief MHL voor het aansluiten van mobiele apparaten), en VGA-aansluiting toegevoegd, je kan de monitor dus op alle mogelijke manieren aansluiten. Niet veel gebruikers zullen op een QHD-monitor echter VGA gebruiken, maar het is wellicht handig voor de compatibiliteit.


Naast de video-aansluitingen zijn er ook nog een analoge audio-ingang en een hoofdtelefoon-uitgang. Tevens is er aan de zijkant een USB-hub met tweemaal een USB 3.0-poort en een tweetal USB-2.0 aansluitingen.

Er zitten ook speakers in het scherm verwerkt, maar zoals vaak geldt: die wil je eigenlijk gewoon niet gebruiken; het is gewoon vervelend om daar naar te luisteren.


De consumentenversie van deze monitor biedt ook nog een webcam bovenin in het scherm, maar die is bij dit zakelijke model achterwege gelaten. In plaats daarvan kan deze monitor niet alleen in hoogte versteld worden; hij kan ook 90 graden draaien. Dat kan handig zijn bij lange websites of grotere spreadsheets.

Bediening met tiptoetsen


Philips gebruikt bij de BDM3270 net als bij andere monitoren in deze series, tiptoetsen voorop de monitor. Dat lijkt handig, maar de tiptoetsen zijn gewoon te ongevoelig en werken te traag. Nu zal niet iedereen continu in het menu aan de gang gaan, maar toch, we hebben liever druktoetsen voorop, of onderop het scherm met de namen goed leesbaar. Als je nu bijvoorbeeld wil schakelen tussen twee video-aansluitingen gaat dat alles behalve snel.


De Philips heeft een paar handige zaken in de monitor gemaakt. Eén van de opties hebben we wel een paar keer gebruikt: Multiview. Daaronder vallen een paar zaken: Picture by Picture en Picture in Picture.
Met Picture by Picture kunt u twee schermen van verschillende inputs naast elkaar zetten. Handig als u even een tweede pc of laptop aansluit. Met Picture in Picture krijgt u de tweede input in de hoek te zien. Maar dat is net te klein naar onze mening.

Natuurlijk zijn er ook opties om kleuren te regelen en profielen te kiezen, bijvoorbeeld; photo, game en office. Als de kleurechtheid minder belangrijk is kan je gewoon het profiel kiezen wat je het fijnste vind, wij kiezen er altijd voor om de monitor helemaal te kalibreren. Dat geeft uiteindelijk de meeste rust aan de ogen.

Een interessante voor wie niet van flikkerend of knipperend beeld houdt, de Flicker-Free feature. Dat is geen uitvinding van Philips, er zijn meer fabrikanten die een dergelijke feature toepassen, waaronder; BenQ, LG en Samsung. Door de aansturing van de LEDs te veranderen – andere vorm van backlight-scanning – wordt het knipperen verminderd en kijkt het scherm een stuk rustiger.

Wie graag wil gamen, kan via het menu smart-respons op maximaal zetten. Wij hebben geen problemen ondervonden in de vorm van artifacts. Smart Contrast is eigenlijk niet nodig om degelijke waardes te halen: het panel is van zichzelf al erg goed.