2min Devices

Review: MAGIX Speed

Inleiding en installatie

MAGIX heeft de 2007-versie van Speed uitgebracht. Met Speed is het mogelijk om dvd’s, hd dvd’s, Blu-ray-schijven en cd’s te branden, voor allerlei doeleinden zoals back-ups, muziek, foto’s, dvd-films en natuurlijk algemene data. Maar hoe weegt het programma op tegen de grote concurrent Nero? Lees het in de volgende paar pagina’s.

Review: MAGIX SpeedSpeed zit in een mooie kartonnen doos waarop de belangrijkste features van het programma staan opgenoemd en waar ook verwijzingen staan naar andere MAGIX-diensten. De cd zelf zit in een papieren omhulsel. Hiernaast vind je een kleine afbeelding van hoe de verpakking er ongeveer uitziet.

Installatie


Zodra je de schijf in je lade stopt, komt MAGIX World te voorschijn. Van hieruit kun je alle applicaties installeren die MAGIX Speed te bieden heeft, zoals Foto Manager, Music Manager en Foto Clinic. Sommige van deze applicaties kunnen los worden geïnstalleerd, of allemaal in een keer door op Installeren te klikken.

Review: MAGIX Speed
Het MAGIX World-venster komt te voorschijn zodra je de dvd opstart
[/sub]

Dan begint de installatie. Er wordt niet direct om een registratiesleutel gevraagd, dit gebeurt pas later. Na het kiezen van de instellingen en dergelijke begint de installatie. Deze duurde langer dan verwacht en het was ook niet mogelijk om even weg te lopen. Tijdens de installatie heeft het programma namelijk informatie van de gebruiker nodig. Na een kleine 20 minuten was de installatie eindelijk klaar en kon ik aan de slag gaan met Speed.