2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Functies

Hier bespreken wat functies van het pakket MAGIX Music Maker om zo een algemeen indruk te krijgen van het complete pakket. Deze pagina behandelen we de Mixer en alle synthesizer’s.

Mixer
1 van de belangrijkste componenten in een muziek bewerkings pakket is natuurlijk een mixer. Hiermee kan je het geluid perfect afstemmen. Als de bass iets dieper moet zijn of de stem met wat minder ruis. Je kan hier ook een effect aan je sample toevoegen. Een effect toevoegen aan het totale plaatje is ook gewoon mogelijk. Deze functie is echt onmisbaar en zou zonder deze functie een minder goed pakket wezen.



Midi Editor (Vita)
Met deze synthesizer kan je MIDI objecten bewerken. Zeker niet onmisbaar in een goed pakket. Je kan zo gemakkelijk wat noten verwijderen en toevoegen. Ik raad een externe keyboard aan als je een complete stuk muziek er in wilt maken.



Robota Drum Synthesizer/Sequenser
Een mond vol voor deze synthesizer in dit stukje software. Deze Synthesizer is een drumcomputer met 4 instrumenten die je live in jou muziek kan plaatsen. Als beginnende gebruiker moet je hier veel mee stoeien om dit goed naar je wensen te krijgen. Het wordt echter steeds makkelijker.



Livid
Livid wordt door MAGIX ook wel de kleine virtuele drummer genoemd. Na een paar opgegeven maten speelt deze synthesizer een compleet drumspoor met intro tot en met het einde.



Beatbox
De beatbox synthesizer is wederom een drumcomputer, maar met diverse andere mogelijkheden. Je kan deze drumcomputer met je toetsenbord, muis of een externe keyboard bedienen.



Drumm n Bass
De titel van deze synthesizer verklapt al genoeg. Hiermee kan je knallende basslijnen toevoegen aan je geluidssample. Er zijn al veel templates aanwezig maar je kan ook je eigen instellingen maken.



Atmos
Atmos is een totaal andere soort synthesizer. Met deze synthesizer kan je weerseffecten toevoegen, effecten zoals regen, storm. Je kan ook andere natuurgeluiden toevoegen.



VSTi
Met deze synthesizer kan je VSTi objecten bewerken. Het werkt op dezelfde wijze als Vita maar dan enkel voor de VSTi objecten.