2min

Tags in dit artikel

, , ,

Bios

Bios


Zoals we gewend zijn van MSI is er een overzichtelijke en duidelijk bios. We beginnen bij het hoofdscherm:


Het hoofdscherm

Laten we deze tour beginnen bij de standaard instellingen zoals tijd, datum en overigen.


Datum, tijd, en dergelijke

Weinig in te stellen in het eerste menutje, daarom gauw naar de geavanceerde instellingen waar het al iets interessanter wordt! Wat processor- en chipsetgerelateerde zaken en natuurlijk welk onderdeel van je systeem als eerste geboot moet worden. Liever je RAID0 config als laatste booten omdat er Vista op geïnstalleerd moet worden? Helemaal geen probleem!


Wil je wel of geen logo tijdens het opstarten?

Op de volgende foto alle geïntegreerde onderdelen. Een echte overclocker zal hier zoveel mogelijk uitschakelen. Tevens kan men hier de SATA poorten instellen op onder andere RAID.


High Definition Audio, dat klinkt lekker duur[/sub]

Geen zin om telkens de vastzittende Aan/Uit knop van je pc in te drukken wanneer je je computer wil starten? In het menu "Power Managment Setup" kun je bijvoorbeeld instellen dat je systeem aangaat met het aanslaan van je spatiebalk.


Kun je moeilijk je bed uitkomen? Toetsenbord naast je bed en je pc wordt gestart met een tikkie op de spatiebalk
[/sub]

Op naar het volgende menu, waar je gemakkelijk IRQ instellingen kan veranderen. En tevens de hoofd grafische kaart aan kan geven.


PCI grafische kaart geïnstalleerd? Instellen doe je hier
[/b]

Het volgende menu is het diagnosemenu, hierin kan je de temperaturen zien van je processor maar ook de snelheid van de processorkoeler of systeemkoeler. Het viel hier op dat de E6850 een bijzonder lage temperatuur heeft, na controle met Everest, CoreTemp, Speedfan moet ik helaas concluderen dat MSI hier een minpunt te pakken heeft, het klopt namelijk van geen kant!


Temperaturen, voltages en ventilatorsnelheden[/b]