1 min

Tags in dit artikel

,

OpenOffice.org Impress

Dit is het programma van OpenOfficewaarmee je presentaties kan maken. Als je het product voor het eerst start krijg je een wizard waarmee je een snel een presentatie kan maken, maar je kan er ook voor kiezen om met een leeg document te beginnen.

Je hebt in dit programma standaard layouts waardoor je niet eerst uren hoeft te stoeien met een fatsoenlijk uiterlijk van je presentatie. Dit is erg gemakkelijk voor de beginnende gebruiker aangezien je dan een basis hebt.


Je kan met dit pakket ook een geanimeerde afbeelding importeren en volgens mij heeft Office 2003 deze functie niet. Erg handig als je net een leuk plaatjes heb gevonden op het internet. Voor de rest zitten ook in dit pakket de standaardfuncties zoals het importeren van plaatjes of spelling- en grammaticacontrole.

Je kan gemakkelijk bestanden importeren zoals Word-documenten, het plaatst dan de tekst die in het document staat in de presentatie. Erg handig, maar meestal wil je geen grote lappen tekst in een presentatie.

Impress kan gemakkelijk werken met diverse andere bestanden van presentatieprogramma’s, het opent probleemloos deze bestanden. Het kan wel zo zijn dat een bepaalde optie niet beschikbaar is in OpenOffice, maar heb deze niet kunnen vinden tijdens deze review.