2min

Tags in dit artikel

,

De bijgeleverde software

Net als het apparaat zelf is ook de software simpel en intuïtief opgezet. Het programma bestaat uit een duidelijk hoofdmenu van waaruit alle functies makkelijk bereikbaar zijn. De software laat je eenvoudig je TomTom bijwerken met de nieuwste kaartcorrecties die gebruikers via het nieuwe kaartcorrigeersysteem kunnen maken. Hiermee zorg je ervoor dat je altijd een actuele kaart hebt. Het updaten van de complete kaartenset is natuurlijk ook mogelijk, dit kan ook eenvoudig gedaan worden via de software.

Ook kunnen nuttige plaatsen eenvoudig worden gedownload met de software. TomTom heeft online een database van een paar honderd verschillende nuttige plaatsen waarvan de meeste nog gratis te downloaden zijn ook. Enkele leuke nuttige plaatsen zijn bijvoorbeeld alle McDonald’s vestigingen in Nederland en mooie Nederlandse stranden (door de ANWB).



Verder kunnen er nog legio dingen worden binnengehengeld waarvan er veel content gratis is, zo kun je kaart-kleurenschema’s downloaden en complete routes downloaden. Helaas moet er voor waarschijnlijk een van de meest populaire items, de flitslocaties, wel betaald worden. Deze worden echter door TomTom zelf geüpdatet en kost 29,95 euro per jaar.

Hiernaast kent de software ook de mogelijkheid om de TomTom vanaf de computer te bedienen, dit werkt precies hetzelfde als wanneer je de TomTom zelf zou bedienen. Een leuke functie maar ik had liever gezien dat het wat makkelijker zou zijn om een complete route uit te stippelen. Dat is overigens wel een functie die ik erg mis: Het goed plannen van een zelfgemaakte route. Wanneer er bijvoorbeeld een toeristische route in plaats van de meest efficiënte route gekozen wordt, dan kan er alleen met "waypoints" gewerkt worden waardoor je je route nooit precies kan plannen.

Ik had liever een functie gezien zoals we die in Google Maps kennen waarbij je je route makkelijk langs leuke plaatsen kan slepen en deze dan kan importeren in de TomTom.