2min

Tags in dit artikel

,

Kingston

Kingston, de huidige nummer een op de geheugenmarkt, maakte een tijd geleden bekend dat het CL-4 geheugenmodules op de markt gaan brengen voor notebooks. Opvallend is het feit dat Kingston het product uitbrengt onder de ‘HyperX’-serie. Deze serie is het hoogste segment bij Kingston en voornamelijk bedoeld voor de veeleisende gebruiker zoals overklokkers en gamers. Dit bericht kregen wij ook door bij Techzine en daarom bekijken we vandaag een 4GB kit CL-4 667MHz van Kingston.

Volgens Kingston zijn de modules bedoeld voor mensen die op een gemakkelijke manier hun laptop wat sneller willen maken. Naast een upgrade van 1GB naar 2GB, of 2GB naar 4GB, kunnen dus ook bestaande gebruikers van 4GB (of 2GB) hun laptop een kleine boost geven. Een woordvoerder van Kingston verklaart: "Onze klanten vroegen om beter presterende geheugenmodules waarna wij onze nieuwe HyperX 667MHz modules introduceerden."

Overige fabrikanten


Kingston is overigens niet de enige fabrikant die met deze nieuwe lijn geheugenmodules met een Cas-latencie van 4 in productie heeft. Ook geheugen fabrikant G.skill voert al enige tijd SO-DIMM-modules met dezelfde snelheid in haar assortiment. Jammergenoeg zijn van beide fabrikanten nog niet of nauwelijks reviews of betrouwbare recensies beschikbaar. Vandaar dat we in deze review een dergelijke module onder de loep nemen.

Omdat er met een laptop niet te overclocken (op een aantal na) valt, zal het alleen mogelijk zijn de verschillen tussen CL-5 en CL-4 te testen. Dit zal overigens het meest realistische beeld geven van de werkelijkheid, er zijn immers weinig mensen met een overklokbare notebook.