2min

Tags in dit artikel

,

Ervaringen

Al snel vond ik dat ik te weinig opties had die met één klik op de knop toegankelijk waren. Dat veranderde toen ik de Easy modus uitzette. Dit gaat via een klein knopje links bovenin en kan altijd weer aangezet worden. Op het moment dat je deze optie kiest, zie je niets veranderen. Totdat je onderin kijkt. De infobox is veranderd in een meter die de geluidssterkte in 10 verschillende Hz waarden weergeeft, een zogenaamde Peakmeter.

Kijk je verder naar links, dan zie je dat je nu niet meer uit alleen Soundpools kunt kiezen, maar hier ook de opties Bestandsbeheer, Synthesizer en Sjablonen zijn terug te vinden. Een belangrijke mogelijkheid van Soundpools is dat je met een klik de snelheid van je sample kunt wijzigen. Een erg handige en simpele optie, die wat mij betreft in de Easy modus aanwezig had mogen zijn.

Eenmaal bij Synthesizer aangekomen, komen er ineens een hoop eerder beschreven functies tevoorschijn. Hier zijn te vinden:
  • Beatbox 2
  • Robota
  • LiViD
  • Drum ’n Bass
  • Atmos
  • Vita
  • Revolta 2

En toen crashte Music Maker 15 plotseling. Midden in mijn nummer dat nog moest worden opgeslagen! Gelukkig heeft Magix hier iets op gevonden, en kwam er een pop-up van een Crash guard. Ik kreeg de mogelijkheid om mijn project alsnog op te slaan en het programma vervolgens te sluiten.

Een paar oefeningen en een hoop geklik op opties tegelijktijd later, kreeg ik weer een crash. Geen probleem, Crash guard laat me mijn project wel opslaan dacht ik. Crash guard kwam tevoorschijn, maar was niet aan te klikken. Was Crash guard ineens gecrasht. Daar ging de back-up mogelijkheid.



Onderstaande video geeft een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is met Magix Music Maker 15.