2min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

Ik heb het apparaat een aardig tijdje kunnen testen en kan tot de conclusie komen dat ik het een fijne aanvulling in mijn multimedia-collectie vind. Als stand-alone mediastreamer biedt het apparaat, met name dankzij de HDMI-, component- en S/PDIF-aansluitingen, genoeg mogelijkheden om HD-materiaal af te spelen, zeker nu A.C. Ryan een transcoder ter beschikking stelt om de ondersteuning voor ontbrekende codecs en formaten te compenseren.

Het installeren van een harde schijf is een mooie aanvulling, zeker omdat ik het apparaat nu ook gebruik om mijn multimediabestanden te back-uppen. In dat geval is het wel jammer dat er geen native ondersteuning is voor veelgebruikte HD-formaten en codecs, maar als A.C. Ryan haar belofte nakomt om dat in een binnenkort te verschijnen firmware-update te stoppen, dan ben ik een tevreden mens.

Qua gebruiksvriendelijkheid is het apparaat goed. De interface is hier en daar wat simpel en als je ingewikkelde kopieer-acties en dergelijke wilt uitvoeren kun je beter de NAS-functie gebruiken, maar het afspelen en zoeken naar multimediabestanden is prima. Enige minpuntje hier is het previewvenster dat automatisch bestanden afspeelt.

Vanwege de kleine minpuntjes krijgt het apparaat niet de Must-have stempel, maar desondanks kan ik de A.C. Ryan PlayOn! DVR aanraden aan mensen die op zoek zijn naar een NAS die tegelijkertijd ook multimediabestanden kan streamen. De aansluitmogelijkheden zijn uitgebreider dan wat de meeste concurrentie biedt en alles is verpakt in een strakke behuizing.

Het apparaat is inmiddels te verkrijgen voor een bedrag van rond de 130 euro en daar komt eventueel nog het bedrag bovenop voor een harde schijf. Die van mij kostte ongeveer vijf tientjes, waardoor je voor 180 euro klaar kunt zijn. Wat mij betreft een prima prijs/kwaliteit-verhouding.
8.0
  • strakke behuizing;
  • aansluitmogelijkheden (HDMI, Component, S/PDIF);
  • prijs;
  • uitgebreide functionaliteiten.
  • bevestiging harde schijf;
  • vooralsnog geen ondersteuning populaire HD-formaten;
  • previewvenster speelt automatisch af;
  • geen USB-aansluiting voorzijde.