Inleiding

Een hele tijd geleden kocht een goede vriend van mij een iMac. Dit was toen nog de allereerste die een Intel-processor bevatte. Ik was toen nog koppig had geen zin om er een te kopen, ik was niet overtuigd van de ‘kwaliteit’ die de machine uitstraalde. Ik had eerlijk gezegd nog niet gewerkt met een Mac dus wist ik niet wat ik zei. Toen de eerste aluminium iMac uitkwam, kocht die vriend deze onmiddellijk. Het begon bij mij steeds meer te kriebelen en de neiging om een iMac te kopen werd groter. Toch kon ik de verleiding weerstaan, want als er geen geld voor is kun je niet veel kopen.

In oktober vorig jaar vond ik echter een fulltime baan en veranderde de financiële situatie. De spaarrekening was al gauw goed gevuld en na twintig keer opnieuw de toffe filmpjes op de website van Apple te hebben bekeken, werd de knoop doorgehakt. Want wees eerlijk, wat men daar demonstreert is gewoon om van te watertanden.

Toen ik op het punt stond om een iMac te kopen werd me echter door iemand toegefluisterd dat er nieuwe iMacs aankwamen en ja hoor, een tweetal weken later waren ze er. Overenthousiast ging ik vliegensvlug naar de Apple-website en bestelde de beste iMac die beschikbaar was. Maar was dat wel een slimme zet? Je leest het in deze review.