2min

Tags in dit artikel

, , ,

Bestelling & levering

Bestelling


Hoewel je ook terecht kunt bij diverse Apple-stores en gecertificeerde Apple-verkopers, bestelde ik mijn iMac via de Online Apple Store. Hier vind je naast de iMac het hele assortiment van Apple terug, waaronder de iPod, Macbook enzovoorts.


De site is rechttoe rechtaan, het kan bijna niet misgaan. Nadat je het product hebt gekozen krijg je nog een pagina te zien met upgrades, accessoires en software. Voor de iMac is dit cpu, geheugen (ram), harde schijf, videokaart, muis, toetsenbord, modem, iWork, Final Cut Express, Aperture, Logic Express en Apple Care.


Deze verschillen naargelang de grootte van het scherm. Je hebt namelijk de 20- en 24-inch schermen. Alleen de 24-inch-schermen kunnen de beste hardware huizen. Wanneer de bestelling naar wens is, druk je op bestellen en wordt je doorgestuurd naar de Apple Store met randapparatuur. Rechts in een menu staan de gekozen artikelen en daar kun je ook een knop vinden om af te rekenen.


Na deze stap ben je verplicht om in te loggen met je .mac iD of een nieuwe .mac iD aan te maken. Doe je dit niet, dan kun je niet verder met de bestelling. Het aanmaken van een account duurt echter niet lang en je hoeft geen @mac adres te hebben om een account te maken.


Daarna krijg je nog netjes een overzicht van alle gekozen artikelen, de factuur, het afleveradres en kun je de betalingsmethode kiezen. Het hele proces is zeer simpel en je wordt van alles op de hoogte gehouden, zoals wanneer de betaling ontvangen is, het pakket verzendklaar is en wanneer het verzonden is. Dan begint het wachten op de levering.

Levering


Wanneer alles verzendklaar is krijg je van Apple een mailtje met alle gegevens om je bestelling te volgen en wordt er ook aangegeven welke koerier je pakket zal behandelen. Je kunt het pakketje dus volgen vanaf de fabriek of winkel, zoals eigenlijk bij veel bestellingen normaal is. Zo weet je altijd exact waar hij zich bevindt. In mijn geval zou het pakketje afgeleverd worden door UPS.

De levertijd van mijn bestelling zou volgens de website ongeveer zeven tot acht dagen bedragen. Na elke dag zenuwachtig de track&trace bekeken te hebben kreeg ik zeven dagen eindelijk het verlossende telefoontje van mijn moeder dat de iMac bezorgd was.

Hoe goed heeft UPS gezorgd voor mijn nieuwe iMac? De beelden spreken voor zich…


Gelukkig was er geen schade aan de echte doos en de iMac zelf.