2min

Tags in dit artikel

, ,

Installatie en software

De cd


Bij de ShareSpace wordt een cd meegeleverd. Hierop staat de software die het mogelijk maakt om de ShareSpace te beheren. Ervaring leert echter dat dat alleen de eerste keer handig is. Voor de overige keren is ze browserbenadering vele malen uitgebreider. Bij het opstarten van de cd krijg je een agreementscherm. Hierna volgt een scherm dat je duidelijk maakt hoe de ShareSpace aangesloten dient te worden. Als dit goed is gedaan, kun je vanaf dit punt naar de "WD Discovery Tool".



Wanneer je kiest voor de optie "Map Network Drive" worden er automatisch snelkoppelingen aangemaakt naar de mappen op ShareSpace. Hierdoor zijn ze vanaf dan ook via Deze Computer te benaderen. Ook staat er software op die ervoor zorgt dat je je bestanden via het internet kunt beheren. Hiervoor is een cd-key nodig, die op drie computers gebruikt kan worden.

Basic Mode


Klinkt allemaal erg leuk, maar de opties zijn zeer beperkt. Wil je de ShareSpace echt configureren, dan ben je toch aan je browser gebonden. Om hier te komen kun je of in de browser het IP-adres ingeven, of, als je deze niet weet, via de knop "Configure" van de cd.


Standaard kom je altijd in de "Basis Mode" wanneer je inlogt. De mogelijkheden hierin zijn echter zeer beperkt. Je hebt hier de mogelijkheid om extra gebruikers aan te maken, zodat ook anderen gebruik kunnen maken van de ShareSpace. Je kunt er de MioNet software instellen. Dit is de software die gebruikt wordt om de ShareSpace van buitenaf te kunnen benaderen. Verder kun je de status bekijken, herstarten en folders toevoegen aan de ShareSpace. Maar dan heb je het in de Basic Mode wel gehad.