1 min

Tags in dit artikel

, ,

Advanced Mode

Advanced Mode


Als je echt optimaal gebruik wil gaan maken van je ShareSpace, kom je al snel uit bij de "advanced mode". Wanneer je voor deze optie komt te staan, wordt je een beetje overdonderd door mogelijkheden.


Zoals je ziet zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid, te uitgebreid als je het mij vraagt. Er zullen weinig mensen zijn die gebruik gaan maken van bijvoorbeeld de "system Log" mogelijkheid, of gebruik gaan maken van de "quota", waarmee je een limiet op het datagebruik kunt instellen voor gebruikers.

Wat wel heel handig lijkt, is de mogelijkheid om een FTP-server op te zetten. Op de doos wordt vermeld dat de ShareSpace hier uitermate goed geschikt voor is. Echter, dit voegt niet veel toe aan een systeem dat al gemaakt is om bestanden in een netwerk (of daarbuiten m.b.v. MioNet) te delen. Ten tweede levert Western Digital niet eens een FTP-client die Plug-and-Play met de ShareSpace is.

iTunes


De ShareSpace heeft een ingebouwde mogelijkheid om al je muziek via iTunes te delen. Als je alle muziek in de hiervoor bedoelde map zet, kun je hierdoor op alle computers de beschikking hebben over je muziek, zonder overal enorm veel ruimte te gebruiken.


Al met al een leuke feature, maar een mogelijkheid om video’s te streamen was wellicht handiger geweest.