2min

Tags in dit artikel

, ,

Features

Net als een kluis heeft ook de ShareSpace niet veel knoppen of ingangen. Aan de voorkant vinden we een Power knop, vier LED’s als indicatoren voor de schijven, een paar overige LEDs en een USB-backupknop. Daaronder vinden we een bijbehorende USB-poort.


Aan de achterkant zit de ingang voor de voeding, een klein gaatje om te resetten en de belangrijke Gigabit-ethernetpoort. Twee aanvullende USB-poorten maken het af.


USB Back-up


De USB-poort aan de voorkant heeft een speciale functie. In combinatie met de bovenliggende knop geeft deze je de mogelijkheid om je USB apparaten te back-uppen zonder tussenkomst van een Pc of laptop.


Op het moment dat je op de back-up-knop drukt, maakt de ShareSpace automatisch een map aan voor de USB-stick. Hierdoor blijft het overzichtelijk en kun je je bestanden dus snel terug vinden. De USB-poorten op de achterkant zijn reguliere poorten, die je kunt gebruiken om de NAS uit te breiden met extra schijfruimte. Wanneer dit nodig is moet je je volgens mij toch af gaan vragen of een serverrack geen oplossing is.

RAID


Standaard wordt de ShareSpace in een RAID5 set-up geleverd. Dit kun je wijzigen in RAID0 of RAID1.

RAID5 houdt in dat je ongeveer drie terabyte van de vier overhoudt. Hiervoor krijg je wel de optie om bestanden terug te halen terug. RAID0 geeft je de beschikking over de gehele vier terabyte. Gaat er echter iets fout op een schijf, dan wordt de data van alle schijven in de meeste gevallen onbruikbaar. RAID1 geeft je twee terabyte, zoals je daaraan wellicht kunt zien, wordt van alle bestanden een back-up gemaakt, waardoor je een 100 procent fout-tolerantie hebt.