2min

Gameplay

Racetypes


Waar het bij een game uiteindelijk om draait is natuurlijk de gameplay. Helaas laat het spel in mijn ogen ook hier wat steekjes vallen. Dat begint eigenlijk bij de grafische kant van het spel. Ondanks de afwezigheid van interactieve AI om je heen, heeft het spel te kampen met serieuze framedrops. Vooral wanneer je op aardige snelheid bochten wilt maken wil de framerate nogal eens teruglopen, waardoor de bocht nemen nagenoeg onmogelijk wordt gemaakt.


Een overzicht met de mogelijke races:
Circuit
Een standaard race tegen 7 computer tegenstanders.

Sprint

Een een tegen een race waarbij het eindpunt via een verlichte route op de GPS aangegeven wordt.

Highway Battle

Een tegen een race waarbij het de bedoeling is dat je een bepaalde tijd voorop rijdt, of meer dan 300 meter voorsprong hebt.

Cop Takeout
In deze modus is het de bedoeling dat je een bepaald aantal politie auto’s kapot maakt en vervolgens aan de politie ontsnapt.

Cost to State

In mijn ogen de saaiste. Je moet dingen kapot rijden waardoor de stad vele dollars schade oploopt. Nadat je een bepaalde hoeveelheid schade bereikt hebt moet je aan de politie ontsnappen.

Escape

Schudt de politie af voordat de tijd om is.

Checkpoint

Bekend begrip. Race van punt naar punt voordat de tijd om is.

Outrun
Hierin moet je een bepaalde tijd voor je tegenstander blijven. Rijdt de tegenstander te lang voorop, dan is de kans ook verspeelt.

Jobs

Tijdens het spelen komen er tussendoor verschillende korte missies. Deze bestaan vooral uit het afleveren van een gestolen auto zonder dat je veel schade hebt gemaakt. Er zijn ook een aantal missies waarin je een auto moet beschermen door de computer op afstand te houden, of dat jij juist degene bent die een auto onschadelijk moet maken.

Cops ‘n’ Robbers

Alleen online (Wii als uitzondering met Party Play). Met maximaal acht man speel je vier tegen vier. Vier spelers proberen geld te stelen en af te leveren, waar de andere vier als politie moeten zorgen dat de gene met het geld opgesloten wordt.

Chasedown

In deze modus speel je als politie en moet je criminelen arresteren.


Free roaming?


Al deze races spelen zich af in een stad waar zo’n 150 kilomter asfalt is neergelegd waar jij je als gamer vrij in kunt bewegen. Waarom dit is gedaan ontgaat mij echter volledig, want je hebt niet de mogelijkheid om van race naar race te rijden, of om de computer op straat uit te dagen tot een race. Het spel kiest automatisch de dichtstbijzijnde race welke jij vervolgens met een druk op de knop start. Dit verbaasde mij, want in Need for Speed Underground en Most Wanted werkte dit gewoon goed. Helaas, maar in dit geval mooie marketingpraat in mijn ogen dus, dat free roaming.