2min

Tags in dit artikel

Sim creeëren en de buurt

Je eigen Sim creëren


Zoals met elk deel van The Sims begin je ook in deel 3 met het ontwerpen van je eigen Sim. De ontwikkelaars hebben voor deel drie flink wat werk verricht voor dit onderdeel en het nog uitgebreider gemaakt dan het al was in de voorgaande delen! Er is nu veel meer in te stellen en aan te passen, waardoor je je eigen Sims tot in de kleinste details kunt uitwerken. In The Sims 2 kon je nog kiezen uit drie opties per onderdeel, maar in The Sims 3 kun je je Sim met sliders dikker of slanker maken. Ook is het mogelijk om een Sim te maken die gespierd en breed is, of juist tenger is. Verder zijn er veel nieuwe kleren, jassen, truien te vinden.

Het aanpassen van het karakter van een Sim is ook flink veranderd. Bij een peuter kun je twee karaktereigenschappen kiezen, bij een kind drie, een tiener krijgt vier eigenschappen en als je een jong-volwassene maakt kun je er vijf selecteren. Er zijn in totaal een stuk of 80 verschillende karaktereigenschappen te vinden.


De buurt


Ook de buurt waarin je Sim leeft is flink aangepast. In The Sims 3 is aan het begin één stad beschikbaar, namelijk Sunset Valley. De tweede stad (Riverview) kun je downloaden zodra je een account hebt aangemaakt bij The Sims 3. De grootste verandering in de buurt is dat het een grote en volledig interactieve buurt is geworden. Nu is het mogelijk de buurt in te lopen en te gaan winkelen of je Sims achterna gaan als deze op weg is naar het werk. Ook kun je nu makkelijker naar je buren lopen om zo even een praatje met ze te maken en ze beter te leren kennen, of om met ze mee te gaan naar de stad waar je een uitje kunt maken naar het park of ruimtevaartcentrum.

Overal in de buurt zie je mensen lopen die er vrijwel allemaal hun eigen leventje op nahouden. De mensen die je vaak ziet, zoals vrienden of andere buurtgenoten, zullen met je mee groeien en zullen ook ouder worden. Voorheen was dit alleen bij je eigen familie het geval. Het is daarnaast ook mogelijk om een aandeel in bedrijven en winkels in de buurt te kopen. Zodra je dat gedaan hebt ben je gedeeltelijk de baas van het bedrijf of de winkel en krijg je ook een deel van de inkomsten. Als je helemaal de eigenaar wilt zijn, dan kun je de andere eigenaar uitkopen en krijg je volledige zeggenschap over het bedrijf. Dan krijg je dus ook de mogelijkheid om medewerkers te ontslaan als ze hun werk niet goed doen.