2min

Tags in dit artikel

Bouwen en de gameplay

Bouwen en inrichten van je huis


Natuurlijk moet je Sim ergens wonen en ook in The Sims 3 is het weer mogelijk om je eigen huis te bouwen. Ook hier zijn de mogelijkheden weer uitgebreider dan in de vorige delen. Alles wat je in het huis kunt plaatsen is naar eigen wens aan te passen, waaronder de meubels, vloeren, muren enzovoorts. Ook is het mogelijk om alle onderdelen een kleur of stijl naar keuze te geven. Het is in The Sims 3 eindelijk mogelijk om voorwerpen en andere dingen schuin te plaatsen, iets wat jammergenoeg nog niet mogelijk was in de vorige delen van The Sims. Verder is het menu wat aangepast en wat logischer ingedeeld, zodat je het allemaal weer makkelijk kunt terug vinden.


Gameplay, graphics en geluid


Ook aan de gameplay is het een een ander veranderd. Zodra je je Sim hebt gemaakt, moet hem of haar een aantal doelstellingen geven. Deze doelstellingen komen terug in de uiteindelijke gameplay en het is aan jou om ze te behalen. Door dit systeem heb je een soort doel in het spel en dat was in de voorgaande delen niet echt het geval.

Bij de vorige Sims-delen waren er verder aan aantal balkjes die de behoeften van de Sim toonden, deze zijn in dit deel veranderd. In het balkje ‘humeurmeter’ word aangegeven hoe je Sim zich voelt. Hoe hoger dat balkje staat hoe blijer de Sim zal zijn. Er zijn zogeheette ‘gemoedstoestanden’, hiermee kun je je Sim snel opvrolijken. Maar er zijn ook negatieve ‘gemoedstoestanden’, deze krijgt de Sim door bepaalde dingen die hij meemaakt of doet. Vaak staat er bij waar ze vandaan komen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je deze weer verdwijnen. Ook kun je wensen vervullen die links naast de humeurmeter staan aangegeven. Met die wensen krijg je ‘levenslange blijdschap’, oftewel punten. Met deze punten kun je ‘levenslange beloningen’ kopen.



Graphics en geluid


Aan de graphics is in dit deel ook weer het een en ander veranderd. Het spel loopt veel vloeiender is veel beter afgewerkt. Ook zijn er veel meer mogelijkheden bij het wijzigen van de instellingen, wat erg handig is als je het spel op de wat oudere systemen wilt installeren.

Het geluid is ten opzichte van de vorige delen redelijk gelijk gebleven. De Sims spreken nog steeds hun grappige Simlish-taaltje en op de achtergrond worden vrolijke deuntjes afgespeeld.