2min

Tags in dit artikel

, , ,

Benchmarks

Een telefoon draait op hardware en hardware levert bepaalde prestaties. Dergelijke prestaties kunnen weer uitgelezen worden door middel van zogenaamde benchmarking-software. Ik heb op de BlackBerry Curve 8520 JBenchmark gedraaid, hiervan heb ik versie 1 en versie 2 gedraaid. Ook heb ik BenchmarkMagic gedraaid, een programma dat voornamelijk vergelijkt met andere BlackBerry-telefoons en hun prestaties.

De gevonden resultaten verschillen per configuratie, voor de Curve 8520 zijn de resultaten hieronder te vinden. Overigens bieden benchmarks niet veel meer dan een globale indicatie van de kracht van een apparaat. Wanneer je meer wil weten over de snelheid en dergelijke, dan is de combinatie tussen hardware en software veel interessanter. De benchmarking zegt dus feitelijk niet zoveel over een de werking van een telefoon in de praktijk, maar wel iets over de potentie van de hardware.

BenchMarkMagic


Als eerste is BenchMarkMagic gedraaid. Deze test met de prestatie van je Blackberry en vergelijkt deze met andere Blackberry’s. Opmerkelijk is dat de Blackberry Curve 8520 in deze test sneller is dan de Storm.

Telefoon (model) Score
BlackBerry 8520 611.3
BlackBerry Storm 579.7
BlackBerry 8300 393.6
BlackBerry 8700 380.1
BlackBerry 8100 364.1

JBenchmark 1


De volgende test die ik gedraaid heb is JBenchmark 1, deze test diverse onderdelen van de telefoon. In de volgende onderdelen wordt onderscheid gemaakt: ’text’, ‘2D shapes’, ‘3D shapes’, ‘full rate’ en ‘animation’. De scores zijn als volgt:

Onderdeel Score
Text 689
2D shapes 670
3D shapes 600
Full rate 183
Animation 690

JBenchmark 2


De volgende test die is gedraaid is de JBenchmark versie 2-test. Deze test eveneens algemene snelheden op de telefoon. In deze versie van JBenchmark wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende onderdelen ‘image manipulation’, ’text’, ‘sprits’, ‘3d transform’ en ‘user interface’. Deze krijgen vervolgens een nominatie. De resultaten staan hieronder. Op de website van JBenchmark kun je overigens de resultaten van vele andere telefoons ook terugvinden, dan kan je een vergelijking maken met andere telefoons.

Onderdeel Score
Text 629
image manipulation 222
sprits 208
3D transform 302
User interface 90