2min

Conclusie

Netgears Stora laat me met gemengde gevoelens achter. Netgear komt zijn belofte ‘Anytime, anywhere, any media, any screen’ wel na. Het apparaatje is strak en laat zich eenvoudig installeren bedienen. De interface is eveneens strak en zorgt ervoor dat je de meestvoorkomende mediabestanden direct vanuit de interface kunt afspelen.

Ook het aanmaken van albums die je kunt delen met de buitenwereld zit goed in elkaar. Met een klik op de knop kun je je familie verblijden met een foto-album of je vrienden naar een nieuwe cd laten luisteren of film laten kijken. Al met al is het gewoon dikke fun om met de Stora aan de slag te gaan.

Maar als je echt intensief aan de slag wilt met de Stora en een NAS zoekt die je helemaal naar je eigen hand kunt zetten, dan loop je tegen de beperkingen op. Je moet het doen met de functies die Netgear aanbiedt en hopen dat verzoeken voor nieuwe functionaliteiten ook daadwerkelijk omgezet worden in een update voor de firmware. Daar komt nog eens bij dat je voor een aantal basisfunctionaliteiten een betaald abonnement moet nemen. Wil je een NAS die je op alle manieren kunt configureren en voorzien van plug-ins, dan kun je de Stora beter links laten liggen.

Ook de wat trage performance kan je parten spelen als je de Stora intensief wilt gebruiken, hoewel je er natuurlijk voor kunt kiezen om een snellere harde schijf in te bouwen. Qua prijs is de Stora op het moment van schrijven gunstig, ook ten opzichte van concurrenten. Voor om en nabij de 170 euro krijg je de Stora en een terabyte-schijf. Wel moet je er zoals gezegd rekening mee houden dat je voor extra functionaliteiten nog eens 20 euro per jaar kwijt bent.

Al met al is de Stora gewoon een goed en degelijk product. Als je op zoek bent naar een NAS die eenvoudig in gebruik is en het delen van bestanden tot een fluitje van een cent maakt, dan kun je de Stora met een gerust hart aanschaffen. Wil je echt een stapje verder op het gebied van configuratie en ben je op zoek naar pure performance, dan is het raadzaam om verder te kijken.
8.0
  • vormgeving;
  • gebruiksgemak;
  • interface;
  • delen van bestanden;
  • prijs.
  • geen plug-ins, dus functionaliteiten niet uit te breiden;
  • performance;
  • hot swappable, maar gebruik ervan wordt toch afgeraden;
  • moeten betalen voor basisfunctionaliteiten (Stora Premium).