2min Devices

Review: Netgear Stora

Inleiding

In onze review van de Netgear WNDR3700-router refereerde ik al aan de nieuwe ‘Anytime, anywhere, any media, any screen’-slogan van Netgear die ons in een persdemo met Electronic Arts werd gepresenteerd. Tijdens die presentatie werden drie producten gepresenteerd die het bewijs moeten leveren dat Netgear ook producten kan produceren die geschikt zijn voor consumenten.

De WNDR3700 wist mij daar al van te overtuigen, maar de slogan is natuurlijk niet alleen met een router compleet. Het bedrijf presenteerde daarom tijdens de persdemo een nieuwe NAS voor consumenten, genaamd de Stora. Netgear heeft al bewezen dat het goede NAS’en kan maken, waaronder bijvoorbeeld de ReadyNAS Pro, maar dat is een NAS voor professionele doeleinden. Daar komt bij dat de meeste NAS’en over het algemeen nog een beetje een ‘ver van mijn bed’-show zijn voor de gemiddelde consument. Tegenwoordig heeft iedereen wel een USB-stick of externe harde schijf, maar een Network Attached Storage (NAS) is nog niet echt ingeburgerd.

In mijn ogen heeft dat te maken met het feit dat professionele NAS’en voor consumenten te ingewikkeld zijn en de meeste NAS’en die er voor de consument zijn, weinig meerwaarde bieden ten opzichte van bijvoorbeeld een externe harde schijf.

Maar als het aan Netgear ligt komt daar met de Stora verandering in. Ook hier moet de slogan ‘Anytime, anywhere, any media, any screen’ weer helemaal opgaan. In deze review bekijken we of dat ook echt zo is.

Review: Netgear Stora