1 min

Tags in dit artikel

,

Prestaties

Eigenlijk moeten we een H55 bord testen op decodering van video en andere multimedia toepassingen. Helaas is er geen clarkdale processor met geïntegreerde grafische kaart aanwezig in ons testlab, dus we moeten het doen met de conventionele testen waar ik de andere borden aan onderwierp.

We beginnen met de Everest testen:

Everest Ultimate 5 – CPU Queen



Everest Ultimate 5 – CPU PhotoWorxx



Everest Ultimate 5 – CPU AES




Hier zien we geen resultaten om over naar huis te schrijven. De prestaties vallen mij, vergeleken met zijn gelijkgeprijsde P55DE3 broer, enigzins tegen. Aangezien de P55DE3 ook al geen prestatiekoning was, vind ik de resultaten jammer. Heel veel zeggen de resultaten echter niet, aangezien er geen vergelijkbaar H55 bord is. Verwacht was dat het H55-platform enkele procenten lager zou scoren dan een op P55-chipset gebaseerd bord. ASRock hoeft zich dus niet te schamen.

Vervolgens onderwierp ik het bordje aan de zware Everest FPU testen. Uiteraard zijn alle borden getest op dezelfde klokfrequentie:

Everest Ultimate 5 – FPU Julia



Everest Ultimate 5 – FPU Mandel



Everest Ultimate 5 – FPU Sin Jilia




Bij deze test zien we een prestatieverschil van bijna vier procent tussen de H55m-Pro en de P55DE3. Naar mijn mening is dat vrij flink, aangezien het enige verschil het platform is.