1 min

Tags in dit artikel

,

Prestaties (2)

Vervolgens benchmarkte ik met Cinebench.

Cinebench 10



In Cinebench scoort het ASRock bord niet het slechtste, maar ook hier krijgen we geen vrolijke gezichten van. Het (dure) Gigabyte bord scoorde merkwaardig als het is, nog lager.

Bij SuperPi wordt gekeken hoeveel tijd de processor ervoor nodig heeft om één miljoen PI calculaties te berekenen. Hierbij wordt veel gecommuniceerd met de chipset. Vandaar dat de verschillen hier te wijten zijn aan de kwaliteit van het bord.

SuperPI – 1MB




In deze test was het H55M bord weer wat sneller dan zijn P55 broertje. Het bord scoort hier exact hetzelfde als de P55-Extreme van ASRock. Niet slecht.

Met SiSoft Sandra worden verschillende testen gedaan. Zo wordt er berekend hoeveel bandbreedte de CPU-kanalen hebben, hoe snel het RAM-geheugen aangesproken kan worden en dat resulteert in de onderstaande scores:

Sisoft Sandra 2010 – Dhrystone



Sisoft Sandra 2010 – Whetstone



Ook hier tegenvallende resultaten alhoewel de testopstelling exact hetzelfde gebleven is. Het verschil tussen de MSI P55-GD80 en de P55De3 van ASRock kon ik nog mee leven, maar het H55M bord scoort hier wel bijzonder laag.