2min

Tags in dit artikel

,

Features

BitTorrent cliënt


De Freecom Network Media Center kent een BitTorrent cliënt waarmee je torrents kunt downloaden en vervolgens kunt delen op je netwerk. Het principe is een groot voordeel, toch ben ik nog niet volledig enthousiast over het torrentsysteem. Grafisch is het niks, en je moet perse de URL-van een torrentbestand invoegen. Ik snap niet dat ze niet voor een ander torrentsysteem hebben gekozen, aangezien er wel betere systemen beschikbaar zijn dan CTorrent. Zo kan het door Freecom gekozen torrentsysteem CTorrent nog lang niet op tegen een torrentsysteem als torrentflux.


Media Server


Eenvoud, dat is het woord waar deze NAS om draait. Dit merkte ik weer bij de Media Server. Wanneer je in de webinteface gaat kijken naar de instellingen, merk je al snel dat er niet veel in te stellen valt, zo kun je alleen de map kiezen waarvan media gedeeld moet worden over je netwerk.


Natuurlijk heb ik deze optie ook goed getest, waar ik erg tevreden over ben. Zo kon ik toch nog wel gemakkelijk een Full HD film streamen en bekijken op mijn PlayStation 3. Hierdoor is er niks op aan te merken en doet deze optie gewoon wat hij moet doen.

FTP Server


Ook deze Freecom Network Media Center kent een FTP Server. Toch is het weer niet bepaald uitgebreid, wel heb ik niks te klagen over werking. Door deze FTP Server is het mogelijk om je bestanden via FTP overal ter wereld te bereiken.