3min

Tags in dit artikel

,

Prestaties

Geluidskwaliteit


Nu gaan we de prestaties van de oordopjes bespreken.

We beginnen met de geluidskwaliteit van de oordopjes. Deze is zeer goed. De hoge tonen zijn, zoals Arctic belooft, erg mooi. De bass is ook iets beter dan bij bijvoorbeeld mijn Creative EP-630 en EP-830, maar had nog íets voller gemogen (dit betekent niet dat de bass niet goed is. Deze is behoorlijk goed, maar het kon nog nét iets beter).

Isolatie


Arctic belooft een goede isolatie door de siliconen opzetstukjes. Deze isolatie kan in mijn ogen echter stukken beter. De isolatie is niet slecht, begrijp me niet verkeerd, maar voor 34,95 euro / 51.45 dollar kan deze véél beter. Mijn Creative EP-630 biedt namelijk een betere isolatie dan deze oordopjes.

De controller


Aan de oordopjes zit ook een "controller". Deze controller zorgt ervoor dat je door je muziek kunt bladeren, zonder je MP3-speler uit je broekzak te halen. Deze controller heeft in mijn ogen veel voordelen. Ik heb hem erg veel gebruikt, en vind het nu altijd lastig als ik oordopjes in heb zonder deze controller.

Ik heb deze controls op een iPod Nano 5G getest, maar de controls zullen bij de meeste andere MP3-spelers hetzelfde zijn, behalve het voorlezen van titel en artiest.

  • 1x kort klikken: afspelen/pauzeren
  • 1x lang klikken: titel en artiest voorlezen
  • 2x kort klikken: volgende lied
  • 3x kort klikken: vorige lied

Een ding dat ik wel mis, is een volumeknop. Dit is dan wel erg moeilijk met maar één knop.

De microfoon en de 4-pin plug


De microfoon, die in de controller van de oordopjes zit ingebouwd, zorgt ervoor dat je met deze oordopjes perfect kunt gamen en deze ook goed kunt gebruiken bij smartphones die 4-pin pluggen ondersteunen. Zo heb je oordopjes met erg goed geluid, én microfoon.

Voor het gebruik met apparaten die geen 4-pin pluggen ondersteunen, maar wel een aparte ingang en uitgang hebben levert Arctic een verloopstukje mee. Dit verloopstukje is: 4-pin (female) <==> 2x 3-pin (male).

De "gaten"


Eerder in deze review heb ik al verteld over de "gaten" die Arctic in deze oordopjes heeft gemaakt om ze er stijlvoller te laten uitzien. Dit is de grootste fout die Arctic kon maken en ik vraag me ook af of hier überhaubt over is nagedacht. Ik wist namelijk niet wat ik hoorde toen ik de eerste keer buiten kwam met de oordopjes. Bij het geringste beetje wind hoor je enorm suizen en versta je bijna niks meer van de muziek (of je moet je MP3-speler al op vol volume open draaien).

Omdat je niks hoort bij wind, zijn deze oordopjes ook niet erg geschikt voor sporten waar je snel moet bewegen (denk aan fietsen/rennen). Hier kun je namelijk ook niks meer horen.

Dit nadeel heeft ervoor gezorgt dat deze oordopjes van mij géén Must Have stempel krijgen. Het waren in mijn ogen namelijk eerst wel kandidaten, maar dit heeft het toch helemaal bedorven. Ik vraag me dan ook echt af, of ze deze oordopjes eens buiten getest hebben.