1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Bios

Deze ASRock X58 Extreme3 beschikt over een AMI BIOS. Op het moment van testen was de laatste versie 1.20, welke nog diverse bugs bevat. Het was bijvoorbeeld niet mogelijk om de CPU ratio hoger te krijgen dan 26 en als je onder het tabblad Advanced -> CPU configuration de Ratio Status op vroeg dan was deze onbekend.

Door dit alles is het lastig overklokken en ben je aangewezen op de default overklok profielen van ASRock die hier en daar een klein beetje zijn te tweaken maar niet zoals het hoort. Na contact gehad te hebben met een van het Bios engineers van ASRock is het probleem opgelost en hebben ze ons een BIOS op maat gestuurd waarmee we wel uit te voeten konden. Binnenkort zal er een Bios update volgen voor het grote publiek waar alle issues in gefixt worden.



Het BIOS is verder vrij overzichtelijk en alles wat je mag verwachten zit erin. De Instant flash optie werkt ook prima, het nieuwe BIOS plaatst je gewoon in de root op een USB-Stick, vervolgens plug je deze in het moederbord, in het BIOS selecteer je de Bios Flash tool en automatisch verschijnt de nieuwe Bios file en met 1 druk op de knop wordt deze geïnstalleerd.