2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Features

True 333


Zoals in de inleiding al is aangegeven beschikt dit bord over True 333, wat eigenlijk een soort marketing strategie is om aan te geven dat het bord beschikt over USB 3.0, SATA3 en eSATA3. De eerste valt enigzinds te testen, de laatste 2 zijn eigenlijk niet te testen want het is voor ons onmogelijk om een configuratie te verzinnen die 6Gb/s haalt op 2 SATA3 poorten. Het enige wat we kunnen doen is beamen dat de chip op het moederbord zit en ervanuit gaan dat het ook werkt.

Zodra er creatieve testmethodes komen om SATA3 wel te testen zullen wij dit zeker gaan proberen maar tot op heden hebben wij nog geen goede testmethodes hiervoor gezien.

EuP / ErP Reday


Als we dan verder gaan kijken naar dit moederbord, dan is een van de belangrijkste functies de EuP / ErP Reday. Dit is min of meer bedacht door de Europese Unie en houdt in dat producten in stand-by modus minder dan 1 Watt moeten verbruiken willen ze dit label krijgen. Daarnaast zou dit bord enorm zuinig om moeten gaan met de stroom. We hebben dit onder de loep genomen en kwamen uit op het volgende resultaat.

IdleStressedStand-by
147 Watt306 Watt0 Watt (onmeetbaar)

Onze stroommeter heeft in het verleden al wel waardes van 1 Watt en 1,5 Watt aangegeven, deze keer kregen we een kei harde 0 Watt, de computer verbruikt uiteraard nog wel stroom, we kunnen alleen niet meten hoeveel, het is in elk geval minder dan 1 Watt en dat is ook wat AsRock en het label beweerd, dus we kunnen concluderen dat dit ook klopt.

Combo Cooling Option


Een functie die niet veel moederborden hebben tegenwoordig maar dit AsRock bord wel is het door AsRock zelf bedachte C.C.O oftewel Combo Cooler option. Hiermee is het mogelijk om zowel een Intel Socket 775 koeler als een Intel Socket 1366 koeler op dit moederbord te bevestigen. Mocht je dus een enorm goede 775 koeler hebben dan kan je deze bij een upgrade gewoon meenemen naar dit moederbord en beschikken over dezelfde goede koelprestaties. Je wordt dus niet gedwongen om ook meteen een nieuwe koeler te kopen.