1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Overklokken

Zoals eerder aangegeven ging het overklokken in het begin niet echt lekker na een Bios update ging het gelukkig wel goed. De voltages op dit bord zijn prima te verhogen en het bord blijft er lang stabiel. We hebben bij het overklokken gebruik gemaakt van 2 extra casefans, één van Coolermaster en één van Coolink. Op deze manier hebben we getracht het bord van wat extra koeling te voorzien en te zorgen dat hij langer stabiel bleef.



Uiteindelijk hebben we het uiterste uit dit bord gehaald wat mogelijk was met luchtkoeling. Ons record staat op: 4133 MHz waarbij het bord ook echt stabiel was. We hebben ook geprobeerd het bord naar 4266 MHz te tillen, het booten naar Windows 7 was wel mogelijk maar bij elke benchmark ging het systeem vervolgens onderuit. Wij zijn ervan overtuigd dat met nog betere koeling het wel mogelijk moet zijn 4266 MHz te halen.

In elk geval hebben we een aantal leuke resultaten neer weten te zetten.




Een extra leuke test is een vergelijking tussen 3D Mark Vantage in combinatie met een MSI R5770 Hawk. Deze hebben we recent getest met een Intel Core i7 870 (vier core) en een Asus P7P55D-E moederbord. Nu dus met deze ASRock X58 Extreme 3 en de Intel Core i7 980X (zes core).