2min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

I/O en Layout

Layout


De kleur van het PCB is bruin, wat toch wel een aparte kleur is, je zou bijna verwachten dat het PCB rood zou zijn aangezien het zich om een ‘RoG’ bord handelt. Als je naar het bord kijkt zie je meteen de heatpipe die door het midden van het bord loopt. Op deze heatpipe zitten drie heatsinks, de north- en southbridge hebben allebei een heatsink, en naast de 8+2 power phases zit ook nog een heatsink.



Van de vijf SATA2 connectors, staat er één in een andere hoek. De andere vier staan richting de zijkant van het bord en de andere staat rechtovereind. Waarschijnlijk om plek te besparen. Naast de SATA2 connectors zit de IDE connector.



Er is een grote mogelijkheid met betrekking tot het aansluiten van fans. In de specificaties zien we dat er maar liefst acht PWM-aangestuurde fans aangesloten kunnen worden. Als we even kijken dan zien we dat ook meteen. Over het hele bord verspreid zien wij 4-pins PWM aansluitingen. Verder zien wij een EATX power connector, gepaard met een 8-pins CPU power connector.

Op het midden van het bord treffen wij het bekende ‘Republic of Gamers’ logo aan. Dit is tevens verlicht, als de computer uitstaat dan knippert deze om de seconde. Fade in, and out. Waarschijnlijk zal dit de nodige irritatie opwekken bij menig computeraar met een open behuizing. Niet getreurd, we kunnen het licht uitschakelen via de BIOS. Ook zien we verlichte ‘START’ en ‘RESET’ knoppen, en de ‘MemOK!’ knop. De bekende ‘CLR CMOS’ knop treffen wij op het backpanel aan, wel is er on-board een jumper-switch voor het resetten van de BIOS.



Een PS/2 muis kun je via PS/2 niet aansluiten op dit moederbord. Natuurlijk kan dit wel met behulp van een USB converter. Er is één paarse PS/2 connector en deze is bedoeld voor het toetsenbord.



De 4 geheugensloten die dicht bij de processor gelegen zijn, kunnen enige problemen veroorzaken als je geheugen gebruikt met hoge heatspreaders en een CPU koeler gebruikt die laag over de geheugensloten heen staat. Dit is echter niet ASUS’ schuld, AMD heeft gedefinieerd dat er maar een bepaalde ruimte tussen de DIMMs en de CPU-socket mag zitten.