1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties

Wat betreft het meten van de prestaties wordt het voor de N8 een beetje een moeilijk verhaal. Zoals gemeld moeten applicaties aangepast worden om compatibel te zijn met Symbian^3. De standaard-applicaties die we gebruiken om Symbian-toestellen te benchmarken hebben de transitie echter nog niet of slechts deels ondergaan, waardoor het moeilijk wordt om de N8 te vergelijken met eerdere modellen. We verwachten wel een aantal andere Symbian^3-toestellen op de redactie, dus binnenkort hebben we meer vergelijkingsmaterie.

jBenchmark toont aan dat de Nokia N8 op zo ongeveer alle vlakken beter is dan de eerder geteste toestellen van het Finse bedrijf. Alleen jBenchmark Net wijkt af, dit zou mogelijk kunnen door een minder goede internetverbinding dan waarmee de eerdere toestellen zijn getest.







Speedy Go! is een applicatie waarmee de capaciteiten van een telefoon kan worden gemeten. De applicatie is verder ook ontworpen om de prestaties van de telefoon te verbeteren. Wanneer de ‘Acceration’ in is geschakeld blijken de scores slechts minimaal beter te worden.


FPC Bench is een benchmark waarmee de processorkracht van de telefoon wordt gemeten.