1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

De N460GTX Hawk is een zeer degelijke videokaart welke overwegend positieve resultaten weet neer te zetten. De lage prestaties in Resident Evil 5 weten de pret wel een beetje te drukken, terwijl de prestaties in andere games, voornamelijk DirectX 11-games, erg goed zijn.

De kaart komt qua prestaties opvallend dicht in de buurt van de R5870 van AMD, terwijl die kaart toch bijna tweemaal zo duur is. De N460GTX Hawk heeft daarmee een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Ook voor overklok-enthousiastelingen die niet te duur uit willen zijn is de N460GTX Hawk sowieso al een goede optie, de kaart is dankzij de Afterburner-software prima te overklokken en met de V-checkpunten kan men makkelijk de voltages meten. In overklok-tests behaalden we een extra core-snelheid van 160 MHz, wat een totaal van 940 MHz betekende. De kaart draaide Unigene in die staat gewoon stabiel, we kunnen er van uit gaan dat de kaart echter nog verder op te stoken is. Helaas hadden we niet meer tijd om de kaart tot het uiterste te drijven.
10.0
  • Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding;
  • presteert vooral goed in DirectX 11-games;
  • maar liefst drie V-checkpunten.
  • Doet flink onder voor de concurrentie in Resident Evil 5.