2min

Gebruik

Net als bij de Asus K52F hadden we te maken met een touchpanel dat invoer van meerdere vingers ondersteunt. Het touchpanel dat Packard Bell in de laptop heeft gebouwd is echter niet zo goed als dat van Asus, laat staan als dat van een MacBook. De invoer met twee vingers om te scrollen werkt wel, maar net als bij de Asus moet men afstand houden tussen de twee vingers. Gebeurt dit te weinig, dan slaat de scrollfunctie totaal op hol en zien we de scroll-balk helemaal uitslaan. Het zoomen werkt wel beter dan het Asus-touchpanel, maar dat is een functie waar ik persoonlijk het nut niet zo van in zie, de scroll-functie is veel belangrijker.

De Social Networks-applicatie is voor Facebook-gebruikers wel aardig. Men moet deze applicatie zien als een cliënt waarin meerdere sociale netwerken worden gecombineerd om snel een overzicht te kunnen krijgen van wat er in je sociale kringen gebeurt. Helaas ondersteunt de applicatie slechts Facebook, YouTube en Flickr. Het is een begin, maar ondersteuning voor Twitter is op zijn minst wenselijk. Wat dat betreft is deze applicatie voor de echte sociaal netwerker waarschijnlijk niet uitgebreid genoeg en voor de mensen die zich niet met sociale netwerken bezighouden alleen maar vervelend.



Net als dat we bij de andere laptops met deze schermresolutie (de Asus en Dell) al moesten concluderen, is ook de Packard Bell onderhevig aan een raar fenomeen met het scherm. De pixels lijken groter dan normaal en zijn bij sommige kleurweergaves erg duidelijk zichtbaar. De EasyNote TM98 lijkt in vergelijking met de twee genoemde laptops ernstiger beïnvloed te worden met dit probleem. Bij de andere twee laptops was het namelijk niet zo zichtbaar als je er niet speciaal op ging letten, bij de Packard Bell valt het gewoon op, vooral bij beelden waar veel wit in zit.

Zoals gezegd is de Packard Bell voorzien van een Intel Core i5-processor en een ATI Radeon HD5470-videokaart. Het gevolg van de toepassing van deze videokaart is wel dat men tijdens intensief gebruik maximaal 512 MB aan werkgeheugen moet delen met de videokaart en het systeem wat meer van de accu vraagt. Voordeel is dan weer dat de laptop grafisch beduidend beter presteert dan de concurrentie.

De koeling van de Packard Bell is niet erg efficiënt. Hoewel we met een lage geluidsproductie te maken hebben, hoeft dit natuurlijk niet alleen maar een voordeel te zijn. Het nadeel van een ventilator die langzaam draait is natuurlijk dat de temperaturen hoger oplopen. De Packard Bell is met een idle-temperatuur van 43 graden en een stressed-temperatuur van 83 graden dan ook domweg een heethoofd. Dit kan de betrouwbaarheid op de langere termijn natuurlijk gaan beïnvloeden, omdat de interne hardware het zwaarder heeft onder hogere temperaturen.