3min

De Packard Bell EasyNote TM98

Verpakking

De Packard Bell wordt geleverd in een vrij compacte doos. De doos is overwegend wit en voorzien van rode en grijze accenten. Op de voorkant van de doos staat een schets van de laptop afgebeeld.

In de doos vinden we natuurlijk de laptop zelf, daarnaast ook een adapter en handleidingen. Geen restore-schijfjes, die dien je zelf aan te maken.





Uiterlijk

De EasyNote TM98 is voorzien van een opvallend uiterlijk. De behuizing van de laptop is voornamelijk gemaakt van glanzend wit plastic, met hier en daar wat zilveren en spiegelende oppervlaktes. De behuizing is voorzien van witte graphics, wat vrij druk oogt, maar niet lelijk is.

Het toetsenbord van de laptop is opvallend, maar niet direct in positieve zin. De toetsen zijn helemaal vlak en er zit veel ruimte tussen de opstaande toetsen in. Onze vrees is dat er na verloop van tijd ontzettend veel vuil onder de toetsen zal verzamelen. Rechtsboven op het toetsenbord vinden we overigens een opvallende toets met drie poppetjes erop, deze toets is bedoeld om de ‘Social Networks’-applicatie te starten, hierover later meer.

Aan de zijkanten van de laptop vinden we voor connectiviteit drie USB-2.0 poorten terug. Voor video-output is de laptop voorzien van zowel een HDMI- als VGA-poort, voor audio hebben we dan nog een 3,5mm koptelefoon en microfoon plug. Als laatste is er natuurlijk ook nog de LAN-poort. De aansluitingen zitten niet echt mooi verwerkt in de behuizing, de LAN-poort zit bijvoorbeeld een halve centimeter verder naar achteren dan de andere poorten en de VGA-poort steekt een beetje uit. Dit laatste zou zelfs wel eens voor verwondingen kunnen zorgen aangezien de poort op een plek zit waar de laptop vaak zal worden vastgepakt bij het verplaatsen.



Qua bouwkwaliteit is de EasyNote niet geweldig. De behuizing voelt meer als een soort huls dan een echte bescherming, bij wijze van spreken. Het plastic voelt niet erg stevig aan en de kans dat de behuizing zwaar beschadigt bij een val is zeer groot. De scharnierpunten voelen ook niet zo stevig aan en produceren geluid wanneer het scherm van positie wordt vervangen. Het geluid dat voortkomt bij het bewegen van het scherm klinkt een beetje als een veer van metaal, wanneer deze onder druk komt te staan.

Model
Merk Packard Bell
Type EasyNote TM98-JO-010NL
Processor
Processortype Intel Core i5 430M
Kloksnelheid processor 2,27 GHz.
Aantal cores 2 (4 threads)
Opslag
Harde Schijf 500 GB
Toerental harde schijf 5400 RPM
RAM Geheugen 4 GB
Software
Besturingssysteem Windows 7 Home Premium x64
Meegeleverde software
  • Adobe Photoshop Elements
  • Nero Express Essentials SE
  • Norton Online Backup (Trial)
  • Microsoft Office 2007 (Trial)
Connectiviteit
Aantal USB-poorten 3
eSata
Uitbreidingsslots
Firewire
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Video-output VGA, HDMI
Audio-output Ja
Bluetooth
Scherm
Resolutie 1366×768
Videokaart ATi Mobility Radeon HD 5470, 512MB VRAM
Schermgrootte 15,6 inch
Schermtype HD LED LCD
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 381,0 x 253,0 x 34,0 (BxDxH in mm.)
Gewicht 2,65 kg (incl. batterij)
Verkrijgbare kleuren Glanzend wit