De Acer Aspire 5742Z

Verpakking

Acer verpakt de Aspire in een smalle kartonnen doos. In de doos vinden we slechts de laptop, een acculader en een aantal boekjes terug. Herstelschijven dient de gebruiker zelf na aanschaf van het systeem te maken.Uiterlijk

Zoals gemeld is de Acer Aspire voorzien van een speciale behuizing welke vingervlekken en krassen tegengaat. Dit lijkt inderdaad te werken, vingervlekken zien we sowieso niet terug op de coating, met een vingernagel een kras proberen te zetten in de coating lukt ook niet. Naast deze mooie eigenschappen voelt te coating ook erg comfortabel aan de handpalmen en polsen. Acer onderscheidt zich van andere fabrikanten door niet alles glanzend en glimmend te willen hebben en deze strategie heeft in dit geval ook succes.

Het scherm van de Acer is net als veel andere geteste systemen met deze resolutie niet bijzonder goed. Het lijkt alsof de pixels te groot zijn, bij sommige kleuren zijn de individuele pixels goed te zijn, hoewel het niet bijzonder storend is, is het natuurlijk geen pluspunt.

Acer heeft de Aspire voorzien van drie USB-poorten, verder vinden we ook een LAN-poort en voor de video-output een VGA- en HDMI-poort.
Het toetsenbord van de Aspire is net als die van de eerder gereviewde Packard Bell opvallend te noemen. Wat ons betreft is dit echter niet direct in positieve zin. Tussen de toetsen is vrij veel ruimte over die niet is afgeschermd. De toetsen zelf zijn niet meer dan vlakke plateautjes en omdat er zoveel ruimte tussen de toetsen zit, kan vuil makkelijk binnendringen en ophopen. Na verloop van tijd kan dit natuurlijk problemen veroorzaken bij het typen.

Het touchpanel kent MacBook-achtige features, zoals scrollen, zoomen en draaien met twee vingers.

Model
Merk Acer
Type Aspire 5742Z-P614G32MN
Processor
Processortype Intel Pentium P6100
Kloksnelheid processor 2,00 GHz
Aantal cores 2
Opslag
Harde Schijf 320 GB
Toerental harde schijf 5400 RPM
RAM Geheugen 4 GB
Software
Besturingssysteem Windows 7 Home Premium x64
Meegeleverde software
  • Adobe Reader 9
  • Microsoft Office Starter 2010
  • McAfee (trial)
  • Norton Online Backup
  • Cyberlink PowerDVD
  • Skype
Connectiviteit
Aantal USB-poorten 3
eSata
Uitbreidingsslots
Firewire
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Video-output VGA, HDMI
Audio-output Ja
Bluetooth
Scherm
Resolutie 1366 x 768
Videokaart Intel HD Graphics
Schermgrootte 15,6 inch
Schermtype Acer CineCrystal TFT LCD
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 381 x 253 x 34 (BxDxH in mm.)
Gewicht 2,6 kg (incl. batterij)
Verkrijgbare kleuren Mat Zwart

Lees meer