Inleiding

In deze review wordt de Acer Aspire 5742Z besproken. Deze laptop valt een beetje buiten de prijscategorie die we voor onze vergelijkingstests stelden. Dit komt doordat sommige fabrikanten de eigen prijslijsten aanhouden, anderen controleren via een prijsvergelijkingssite of het product in de gestelde range past. Zo kon het dus voorkomen dat de Acer Aspire buiten de range valt, in de winkel koop je deze laptop nu namelijk voor een prijs van ongeveer 480 euro.De Acer Aspire blinkt wat Acer betreft vooral uit in dagelijks computergebruik. De laptop is desalniettemin voorzien van een Intel Pentium P6100-processor. Het afspelen van HD-materiaal is echter geen enkel probleem. We spreken hier dan ook niet over een krachtpatser, maar van een enterainment-systeem.

Acer prijst zelf de behuizing van het systeem aan, deze is voorzien van een speciaal gaaspatroon en beschermt tegen vlekken en krassen. De cover voelt dan ook inderdaad erg stevig aan.

Onderdeel vergelijkingstest

Deze review is onderdeel van een vergelijkende test tussen negen laptops van verschillende fabrikanten. We hebben gekozen voor een prijsklasse tussen de 550- en 650 euro, verder moet de laptop een 15 of 17 inch scherm hebben en over Windows 7 beschikken.

Voor een volledig overzicht van alle reviews uit onze vergelijkingstest, verwijs ik je graag door naar deze blogpost.