De Samsung RV510

Verpakking

De Samsung RV510 wordt net als veel andere laptops geleverd in een vrij simpele kartonnen doos. In donkerbruin zijn er wat simpele graphics weergegeven, maar eigenlijk weinig specifieks.

In de doos zelf vinden we een acculader en de laptop zelf terug. Er zijn ook nog een aantal handleidingen, maar geen herstelschijfjes. De herstelprocedure van de RV510 wordt gestart door op de F4-toets te drukken wanneer de laptop opstart, deze procedure draait vanaf een aparte partitie op de harde schijf.De verpakking is dus erg minimaal, maar we hebben eigenlijk ook niets meer nodig dan dit voor een dergelijke prijs.

Uiterlijk

De Samsung-laptop is aan de buitenkant vervaardigd uit zwart plastic. De kap is voorzien van een hoogglans coating, die ontzettend gevoelig is voor vingerafdrukken. Relatief klein is het Samsung-logo ook terug te vinden op de kap.

Als we de laptop openklappen zien we direct het scherm dat tevens voorzien is van een glanzende coating. Het toetsenbord is in vergelijking met veel andere moderne laptops vrij normaal en minder opvallend. De toetsen zijn wel erg vlak en wellicht een beetje te klein. Ook het touchpad oogt vrij klein, vooral omdat dit touchpad ondersteuning biedt voor multi-touch commando’s. Daar is eigenlijk gewoon te weinig ruimte voor.

Aan de zijkanten vinden we drie USB-poorten en een LAN- en VGA-poort. Er zit ook een opening voor een HDMI-poort, maar deze is afgedekt met een stukje zacht plastic, zoals meerdere fabrikanten doen, gebruikt Samsung de behuizing voor meerdere configuraties, waarvan er ongetwijfeld ook types mét ondersteuning voor HDMI zullen zijn. Aan de voorkant heeft Samsung een SD-kaartlezer geplaatst.

Model
Merk Samsung
Type RV510-A01NL
Processor
Processortype Intel Pentium T4500
Kloksnelheid processor 2,30 GHz
Aantal cores 2
Opslag
Harde Schijf 320 GB
Toerental harde schijf 5400 RPM
RAM Geheugen 4 GB
Software
Besturingssysteem Windows 7 Home Premium x64
Meegeleverde software
  • Samsung Recovery Solution
  • Norton Internet Secority (trial)
  • Adobe Acrobat Reader
Connectiviteit
Aantal USB-poorten 3
eSata
Uitbreidingsslots
Firewire
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Video-output VGA
Audio-output Ja
Bluetooth
Scherm
Resolutie 1366 x 768
Videokaart Intel GMA 4500M
Schermgrootte 15,6 inch
Schermtype LED HD
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 379,8 x 255,5 x 29,9 (BxDxH in mm.)
Gewicht 2,5 kg (incl. batterij)
Verkrijgbare kleuren Zwart-zilver