De HP ProBook 6555b

Verpakking

HP levert deze zakelijke laptop in een mooie zwarte kartonnen doos, waarop we in vele talen de spreuk ‘The Computer is Personal Again’ terugvinden. Enigszins raar is dit natuurlijk wel, aangezien we het hier over een product voor de zakelijke markt hebben.

In de doos zelf vinden we naast de laptop en de acculader een tweetal schijfjes, één voor het systeemherstel, de ander met de bijbehorende drivers en applicaties. HP heeft ook nog een arsenaal aan boekjes en blaadjes in de doos gestoken, onder anderen de handleiding zit hier bij.

Uiterlijk

De HP ProBook heeft een behuizing van zilver/grijs plastic, met op de bovenkant het HP-logo. Het onderste gedeelte van de laptop is -zoals bij de meeste laptops- gemaakt van zwart plastic.

Aan de onderkant van de laptop vinden we naast de gebruikelijke kapjes voor geheugen, de wifi-module en de harde schijf ook nog een aansluiting voor de HP Dockingstations.

Wanneer we de kap openklappen, valt gelijk op dat het scherm van deze laptop niet voorzien is van een glanzende coating, maar een matte laag. Vooral voor de zakelijke markt natuurlijk een pré, aangezien dit systeem op veel verschillende locaties gebruikt moet kunnen worden. Hoewel het scherm is voorzien van LED-verlichting, is het scherm opvallend dik, zelfs wanneer we te maken hadden met een CCFL-scherm was dit een volslank scherm geweest.De laptop is van binnen vormgegeven met zwart en zilver/grijs-plastic. Het toetsenbord is opgebouwd uit vlakke toetsen zonder afloop. De tussenruimte tussen de toetsen wordt opgevuld door een lager plateau op diezelfde toetsen, zo zal er waarschijnlijk weinig vuil tussen de toetsen komen. Het touchpad oogt vrij klein, wetende dat dit touchpad ook multitouch-commando’s zou moeten begrijpen.

De behuizing voelt stevig aan, maar het systeem voelt door de grootte toch vrij zwaar aan. Volgens HP zou de laptop toch maar 2,51 kilo moeten wegen. Of dit met of zonder accu is berekend, is ons niet duidelijk.

Wat betreft connecties vinden we aan de linkerzijkant 3 USB-poorten en een DisplayPort. Ook een ExpressCard 54-opening is aan deze kant geplaatst, boven de jack-plugs voor de audio in- en output. De rechterkant herbergt nog een USB-poort en een kaartlezer voor SD-, MMC-, Memory Stick Pro- en XD-kaartjes. Specialer zijn de Firewire en de seriële poort.

Aan de achterkant vinden we nog een poort die alle andere laptops, net als de vorige twee besproken poorten, niet hadden, namelijk een RJ-11-poort voor internet via een telefoonlijn. Verder is hier ook een LAN- en VGA-poort geplaatst.Model
Merk HP
Type ProBook 6555b WD722ET
Processor
Processortype AMD Phenom II N830
Kloksnelheid processor 2,10 GHz
Aantal cores 3
Opslag
Harde Schijf 320 GB
Toerental harde schijf 7200 RPM
RAM Geheugen 4 GB
Software
Besturingssysteem Windows 7 Professional x64
Meegeleverde software
  • Adobe Reader 9
  • HP ProtectTools Security Manager
  • Microsoft Office Starter 2010
  • McAfee (Trial)
  • Cyberlink PowerDVD
  • Skype
  • Norton Online Backup
Connectiviteit
Aantal USB-poorten 4 (waarvan 1 een USB/eSATA-combipoort)
eSata 1 (USB/eSATA-combipoort)
Uitbreidingsslots Expresscard 54
Firewire
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Video-output VGA, DisplayPort
Audio-output Ja
Bluetooth 2.1
Scherm
Resolutie 1600 x 900
Videokaart Radeon Mobility HD4250
Schermgrootte 15,6 inch
Schermtype HD LED-display met matte coating
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 371,4 x 248,0 x 34,8 (BxDxH in mm.)
Gewicht 2,6 kg (incl. batterij)
Verkrijgbare kleuren grijs/zilver met zwart