3min

Tags in dit artikel

, , ,

Uiterlijk

Buitenzijde


De buitenkant van deze mediaspeler is gemaakt van hard plastic en de onderkant is gemaakt van metaal. Hierin zit ook een rooster zodat de printplaat zijn warmte kwijt kan.



Zoals we gewend zijn van LaCie is het design van het apparaat van de wereldberoemde industrieel ontwerper Neil Poulton, ken jij hem? Ik in ieder geval niet, maar ik mag wel zeggen dat het apparaat een fijn strak uiterlijk heeft waar weinig op aan te merken is, of je moet natuurlijk houden van een apparaat met veel franjes.


Het apparaat is wel wat krasgevoelig. Het hard plastic omhulsel is duidelijk gevoelig voor scherpe dingen en je kan er dus redelijk makkelijk wat krassen op krijgen, wat toch wel jammer is aan een glanzend apparaat zoals een mediapspeler, die bij sommige mensen thuis in het zicht komt te staan.


Aan de voorkant van het apparaat is de aan/uit-knop te vinden, deze zit in het design verwerkt en is een subtiel knopje dat niet uitsteekt. Symmetrisch aan de andere kant van het apparaat is een USB-poort te vinden, zodat je externe opslag aan de voorzijde kunt aansluiten op de speler. Wanneer het apparaat aanstaat komt er een subtiele blauwe gloed onder het kastje uit.

Aan de linkerkant is het logo van LaCie terug te vinden, met daaronder nogmaals aangegeven dat het design van Neil Poulton komt, iets waar ze erg mee te koop lopen met hun lijn producten.


Aan de achterzijde is een lijn gaten te vinden, waaruit de ventilator zijn warmte kan blazen zodat het apparaat koel blijft, daaronder zijn alle in-/uitvoer-poorten te vinden. Van links naar rechts vinden we de volgende poorten mini-USB, USB 2.0, Lan, optisch geluid, digitaal geluid en tot slot de HDMI poort.


Aan de onderzijde zie je een rooster, waardoor de printplaat ook passief een beetje koeling krijgt. Op de rubberen voetjes is onder andere het logo van LaCie te zien en het CE-keurmerk.

Binnenkant


Wanneer je het plastic omhulsel eraf pakt kom je meteen bij de harde schijf. Erg makkelijk van LaCie omdat je deze ook nog kunt vervangen voor een snellere of een harde schijf met meer capaciteit. Ook zijn we wijzer geworden dat we weten dat de harde schijf van het merk Hitachi is.


LaCie heeft wel een sticker over de harde schijf geplakt zodat wanneer je de harde schijf gaat wisselen je wel in strijd bent met de garantievoorwaarden. Dat is wel jammer, aangezien sommige mensen baat hebben bij een andere harde schijf.

Verder is er naast de harde schijf, de kleine ventilator te vinden die alles koel houd. Leuke kleine ventilator, maar ik ben benieuwd hoe snel deze vast komt te zitten met stof. Ik denk dat het handig is als je het apparaat met enige regelmaat een keer openmaakt en je de stof weghaalt.