1 min Devices

Review: Conceptronic Full HD Media Player

Inleiding

Conceptronic heeft de CM3HD-mediaspeler onlangs uitgebracht. Deze mediaspeler is vooral bedoeld voor persoonlijk gebruik en biedt dankzij een Optische- en HDMI-poort de hoogst haalbare output van audio- en videosignalen. Het videosignaal kan afhankelijk van de bron 1080p zijn, terwijl de audio-output 5.1-surround sound kan zijn. De mediaspeler biedt ondersteuning voor een wijd arsenaal aan mediabestanden, waaronder bijvoorbeeld ook MKV-, XviD- en VOB-bestanden. De CM3HD is voor een prijs van ongeveer 80 euro verkrijgbaar.

Review: Conceptronic Full HD Media Player

De mediaspeler heeft een harde schijf van 500 Gigabyte aan boord, maar door middel van een USB-poort kan men ook media vanaf een USB-stick of externe schijf afspelen. Dit kan overigens ook door middel van de kaartlezer welke Memory Stick-, MMC- en SD-kaartjes ondersteunt.

Door middel van een Mini-USB-poort kan men de mediaspeler ook aansluiten op een computer, waarna de mediaspeler zichzelf omtovert tot een externe harde schijf. Op deze manier kan men data direct op de harde schijf plaatsen, om deze later weer af te spelen op een TV-scherm.