2min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

Inleiding


Vandaag testen wij de Lite 53D mediaspeler van het merk Dune HD. Dune HD is een merk wat zich volledig richt op de mediaplayer markt. Het merk heeft in totaal zo’n tien mediaspelers in het assortiment. Deze mediaspelers zijn te vinden in de prijscategorie van 190 tot 560 euro. Nieuw in de familie is de Lite 53D. Deze budgetmediaspeler heeft een adviesprijs gekregen vanaf 189 euro zonder harde schijf en wifi en is daarmee de goedkoopste telg in de familie. De versie die wij testen is er een met een 500GB harde schijf en wifi en heeft een adviesprijs van 269 euro.

Met de Lite 53D probeert Dune HD de meer mainstream markt aan te spreken. Er zijn genoeg mensen die graag een mediaplayer willen hebben maar er niet te diep voor in de buidel willen tasten. Ook zijn er genoeg mensen die de helft van de opties van zo’n duur apparaat niet gebruiken en daarom voor een simpeler model kiezen. Of de Dune HD Lite 53D daarvoor geschikt is gaan wij onderzoeken. Met een prijs van 269 euro is het in elk geval gewaagd te noemen.

Met een nieuw design probeert Dune HD ook een breder publiek aan te spreken omdat de minder audiofiele mensen nog wel eens afgeschrikt worden door een zee aan knoppen, aansluitingen en stekkertjes. De Dune HD Lite 53D heeft een simpel uiterlijk en de meest doorgaande aansluitingen aan boord zonder daarbij te overdrijven. Ik zelf ben niet dermate audiofiel maar ik heb de mediaspeler zonder problemen bij mij zelf thuis aangesloten op een doorsnee home theater set en televisie. Het wijst zich allemaal vanzelf.Ondanks dat de Lite 53D een budgetmodel is wil dit niet zeggen dat de mediaspeler niets kan. De Lite 53D ondersteunt de meest voorkomende formaten en daarmee zal de doorsnee gebruiker die zijn digitale series en films af wilt spelen niet snel misgrijpen. Ook heeft de Lite 53D bijvoorbeeld een ingebouwde BitTorrent client, een feature waar onder de gebruikers veel vraag naar is. Daarnaast kan men ook van IPTV en internetradio genieten.Dit reviewexemplaar werd ons aangeboden door Mediacentershop.nl.