2min

Tags in dit artikel

, ,

Line-up

Bluesound heeft een lijn die behoorlijk op die van Sonos lijkt. Alle units zijn met zowel kabel als draadloos op het netwerk aan te sluiten. Er is echter één uitzondering: de Vault.
Bluesound Node2 Bluesound Powernode 2
Om te beginnen, de Bluesound Node 2 is direct in een bestaand systeem op te nemen is. Het heeft zowel digitale als analoge in- en uitgangen, een hoofdtelefoon-uitgang en een USB-input voor harde schijven of sticks met muziek. De Bluesound PowerNode 2 voegt aan de Node nog een eindversterker met twee keer zestig watt (8 Ohm) toe. Bluesound Vault2 Verder is er nog de unieke Bluesound Vault 2. Een speler met een ingebouwde CD-drive en harde schijf. Er hoeft alleen een CD in gestopt te worden en de Vault ript deze naar de interne harde schijf. Metadata opzoeken en taggen gaat automatisch. De Vault is ook direct een mediaserver, om die reden heeft Bluesound besloten hier geen draadloze verbinding op toe te passen, omdat veel draadloze netwerken niet stabiel genoeg zijn hiervoor. Wie nu overigens denkt: wat als die schijf stukgaat? De vault heeft twee USB-poorten. Eén om extra muziek te delen en één om een schijf aan te koppelen waarnaar een back-up gemaakt kan worden.
Bluesound Pulse Flex Bluesound Pulse Mini en Pulse 2 zijn qua uiterlijk identiek maar de Pulse is groter
We zijn uitgekomen bij de alles-in-één speakers. De Bluesound Pulse, Pulse Mini en Pulse Flex zijn streaming speakers, waarbij de Pulse een behoorlijke unit is. De Mini heeft een beetje het formaat Sonos Play:5 en de Flex is te vergelijken met de Play:1. Deze speakers hebben ook in- en uitgangen. Denk aan een gecombineerde 3,5 mm ingang voor analoog of toslink, USB-input voor muziek en een hoofdtelefoon-uitgang.