2min

Uiterlijk & bouwkwaliteit

Uiterlijk

Wat het ontwerp betreft is er tussen het origineel en de Series 2 nauwelijks iets veranderd. Als we de specificaties erop naslaan kunnen we wel vaststellen dat de Series 2 in alle dimensies een tikkeltje groter is geworden, alsook een fractie zwaarder. Dat verschil zie je met het blote oog echter niet. Voor deze recensie ontvingen we van Apple de variant met de zilverkleurige roestvrijstalen behuizing. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van de spiegelende afwerking, ik vind dat dit veel teveel in het oog springt. Ik vind persoonlijk dat een accessoire ook gewoon een accessoire moet zijn, maar dat is mijn mening, natuurlijk. dsc_0389 Het AMOLED-scherm van de Apple Watch loopt vrijwel onzichtbaar over in de zwarte randen rondom het scherm. Dat geeft natuurlijk een mooi effect, het zorgt er ook voor dat het scherm groter lijkt dan dat het daadwerkelijk is. Op de linkerzijde heeft het horloge verscheidene inkepingen voor de speaker en microfoons. Op de rechterzijde zitten twee knoppen. Het gaat om een draaibare kroon die ook ingedrukt kan worden en een langwerpige knop. Boven- en onderaan het horloge zitten inkepingen voor de bevestiging van een horlogebandje.
Op de achterzijde van de Apple Watch vinden we een ietwat bolvormige zwarte schijf, waarin vier cirkelvormige raampjes zijn verwerkt. Hierin zitten lichtjes en sensoren waarmee de hartslag van de gebruiker gemeten kan worden. Deze sensoren worden ook gebruikt om het horloge ontgrendeld te houden, zolang deze maar op dezelfde arm blijft zitten.

Bouwkwaliteit

Zoals beschreven heeft Apple verschillende materialen voor de Apple Watch gebruikt. Wat betreft krasgevoeligheid is het dan ook moeilijk om een goed oordeel te vellen. De roestvrijstalen uitvoering die ik testte heeft na meerdere weken nog geen noemenswaardige krassen opgelopen, wat tevens geldt voor het scherm dat met saffier is bedekt. De knoppen zitten stevig in de behuizing verwerkt, van veel speling is absoluut geen sprake. Als ik de kroon enige tijd niet gebruikt heb, merk ik soms wel eens dat deze niet meer zo makkelijk draaide. Net alsof er een keer een plakkerige substantie overheen is gekomen waardoor hij na verloop van tijd vastplakte, maar van een dergelijke gebeurtenis kan ik me niks herinneren. Eenmaal door deze staat heen draait de kroon echt heerlijk soepel rond.