2min

Bediening

De ZIPP heeft aan de bovenkant een rond touchpanel, waarmee je de basale bedieningsfuncties kunt uitvoeren; volume, bronkeuze, radiozenders, play/pauze. Grappig is de ‘hush’-detectie; als je je hand boven de ZIPP houdt, gaat het volume omlaag. Bij het opstarten duurt het even voordat de ZIPP operationeel is. Er wordt eerst gezocht naar een wifi-netwerk en pas als deze is gevonden of niet beschikbaar is, kan je een andere manier van aansluiten kiezen. Wat erg handig is, is dat de ZIPP ook zonder app muziek kan afspelen. Je kan met het touchpanel de (internet)radio aanzetten en makkelijk de volgende zender kiezen.

Play

Qua connectiviteit biedt de ZIPP nagenoeg alle voorhanden zijnde mogelijkheden: Airplay, DNLA, Bluetooth, USB (tevens een oplaadfunctie), 3,5 mm stereojack, Spotify Connect en Wifi 2,4 en 5 GHz. We hebben het niet geprobeerd, maar er kunnen 6 speakers per groep worden aangesloten en op een draadloos netwerk kan je 8 groepen aanmaken. Het maximum aan te sluiten speakers is 16. Ruim voldoende voor een multiroom-systeem in uw huis en tuin. Sluit je een telefoon via Bluetooth aan, dan heb je ook een handsfree optie; de ZIPP heeft een microfoon aan boord. En de batterij gaat inderdaad bijzonder lang mee. De 10 uur maakt de ZIPP ook echt waar, en misschien zelfs langer als je het volume een beetje bescheiden houdt.
Libratone Soundspaces Libratone Soundspaces Libratone Soundspaces

Sound Space

Sinds eind 2015 heeft Libratone de Sound Space-app voor alle apparaten van het merk (zoals de Lounge, de DIVA) als bedieningspaneel voor de speakers. Deze app werkt uitstekend, intuïtief en snel, een inmiddels essentieel vereiste voor dit soort systemen. Als de app niet goed zou werken, instabiel is of onlogisch in elkaar zit, is het bijna voorspelbaar dat dit systeem het zal afleggen tegen de bestaande platforms van Bluesound of Sonos die op dit punt de standaard hebben gezet. Fijn aan de Libratone-app is dat alle beschikbare speakers zichtbaar zijn en desgewenst naar elkaar toe kunnen worden gesleept zodat ze één systeem gaan vormen (stereo, of dezelfde muziekbron afspelen).  Je kan via de app ook het volume aanpassen en voorkeurszenders voor de internetradio instellen. Een bijzonder kenmerk is de mogelijkheid om de ZIPP qua klankkleur en karakteristiek in te stellen. Je hebt maar liefst negen keuzes: neutraal, easy listening, soft & comfortable, rock the house, jazz club, movie time, live concert, classical en speech. Een tweede optie is om de plaatsing van de ZIPP in te stellen: neutraal, buiten (outdoor), in een kast, op tafel of op de vloer.

Table of contents