Prestaties

Opvallend is dat de McAfee-software aanmerkelijk beter presteert en werkt met Windows 8.1 en Windows 10. Bij Windows 7-pc’s valt er nog wel het een en ander op aan te merken.


Zo scoort McAfee in combinatie met Windows 7 veel beter op high-end pc’s dan op standaard pc’s. Dat is wel een nadeel voor veel consumenten die een pc van enkele jaren oud hebben. Hoewel de prestaties op een standaard pc niet slecht zijn, scoort McAfee hier en daar toch lager dan gemiddeld.


Zo is de beveiliging tegen 0-day malware aanvallen en web- en e-mailbedreigingen niet heel goed. De scores van tegengehouden aanvallen variëren van 94,5 procent tot 98,1 procent. Gemiddeld scoren beveiligingspakketten hier 97 procent. Bij het ontdekken van malware die niet ouder is dan 4 weken, scoort McAfee net geen 100 procent.

Ook de prestaties zijn met Windows 7 niet optimaal. Wat bijvoorbeeld twijfelachtig is, is de vertraging die het systeem met Windows 7 oplevert. Volgens de testresultaten levert het laden van populaire websites een vertraging op van 18 tot 27 procent. Dat is raar want onder Windows 8.1 en Windows 10 is er geen of nauwelijks vertraging bij het uitvoeren van verschillende computeractiviteiten.Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid scoort McAfee een tien. De testers van AV-Test vonden -ongeacht de versie van Windows- geen enkele valspositieve waarschuwing of melding. Oftewel de software presteert met Windows 7 niet optimaal en ook de beveiliging moet nog beter, maar wat de software doet en tegenhoudt, gebeurt vrijwel feilloos.