Inleiding

Kaspersky Lab, wat moet ik daar nu over vertellen. Het is een Russisch bedrijf, bestaat al twaalf jaar, wordt geleid door Eugene Kaspersky en euh… Ja, dat waren mijn niet zo interessante feiten alweer. O ja, en een paar maanden terug deed versie 2009 van Kaspersky Internet Security het helemaal niet slecht in de round-up van security suites op Techzine.

Misschien dat ik dan maar wat kan vertellen over Rusland, want ja, dit is een inleiding, ruimte moet gevuld worden, mensen moeten worden blij gemaakt en informatie moet worden verschaft. Rusland is het grootste land ter wereld, is democratisch en heeft een heleboel goede schrijvers en componisten in huis.

De nationale drank is wodka dat letterlijk ‘watertje’ betekent. Het schijnt de gezondste sterkedrank te zijn die er bestaat. De keuken van Rusland lijkt erg veel op die van Nederland: saai, maar voedzaam. Zoiets als haring, zuurkool, je weet wel.

Op het Rode Plein in Rusland staat de Basiliuskathedraal. Leuk verhaal daarover is trouwens dat die kathedraal gebouwd is in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke, omdat hij een of andere stam had verslagen. En ja, waarom een feest geven als je ook een kathedraal kunt bouwen.

Dus die kathedraal is gebouwd en Ivan vraagt aan zijn architect of hij nog zo’n prachtig bouwwerk zou kunnen maken, waarop de architect volmondig ‘ja’ antwoordt. Tenslotte is de mens niet statisch, maar meer dynamisch en wil het zich constant verbeteren. Dat had hij echter beter niet kunnen antwoorden, want Ivan stak om die reden zijn ogen eruit. Zoiets moois mocht tenslotte niet nog eens ontworpen worden, zo vond Ivan.

Dus, moeten we ook de ogen van het hele Kaspersky-team uitsteken of kunnen we Kaspersky Internet Security 2010 maar beter links laten liggen? Tijd om het uit te zoeken.