Abonneer je gratis op Techzine!

Introductie

Vancouver 2010 is een game die gebaseerd is op de Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver. De ontwikkelaar Eurocom heeft er veel tijd in gestoken en het spel is vervolgens uitgegeven door Sega.

De Olympische Spelen kent twee soorten spelen: de Zomerspelen en de Winterspelen. Vancouver 2010 is gebaseerd op het laatste. Je zal dan ook veel evenementen uitvoeren, die alleen op de Winterspelen plaatsvinden. Denk hierbij aan schaatsen, skiën en bobsleeën. Veel verschillende landen doen mee aan deze spelen, waaruit je dus ook kunt kiezen in het spel. Met Vancouver 2010 hebben de ontwikkelaars geprobeerd de ‘echte’ plekken zo goed mogelijk na te maken, zodat het realisme meer naar voren komt. In Beijing 2010 heb je de beschikking over 24 landen/teams en kun je kiezen uit 14 onderdelen.

De Winterspelen van dit jaar zullen van start gaan om 10:00 op 12 februari 2010, en weer eindigen op 28 februari na de ceremonie die om 17.30 plaatsvindt. Wij speelden voorafgaand alvast de PlayStation 3-versie van dit spel, waarover je in deze review meer leest.