2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding en specificaties

Vandaag testen we de HTC HD7. Deze smartphone draait op het Windows Phone 7-platform en is de directe opvolger van de HD2. Deze HD2 van HTC heeft eigenlijk tijden in een negatief daglicht gestaan door toedoen van Microsoft. De softwaregigant beloofde namelijk bij de lancering plechtig dat de HD2 een update zou krijgen naar Windows Phone 7, zoals duidelijk mag zijn draaide deze telefoon dus op het oudere Windows Mobile 6.5. Deze update kwam er echter nooit en de HD2 blijft voorlopig nog altijd steken op versie 6.5. Daarnaast zijn er veel voorkomende klachten dat de luidspreker van slechte kwaliteit is en daarnaast de batterij niet erg lang doet met zijn beschikbare lading.



HTC zal zich met de HD7 dus moeten gaan herpakken, willen zij van deze smartphone een succesnummer gaan maken. Om dit te kunnen doen stond Windows Phone 7 logischerwijs bovenaan het eisen-lijstje. Daarnaast moeten betere software en radio er voor gaan zorgen dat de problemen van de luidspreker en de batterij ook de wereld uit zijn. Deze waren bij de HD2 namelijk niet te wijten aan slechte materialen, maar ook hier zat het probleem hem in de software.

Buiten een lichtelijk veranderd design en de introductie van Windows Phone 7 is er eigenlijk weinig veranderd ten opzichte van de HD2. Zo zijn onderdelen als bijvoorbeeld het scherm, de camera en connectiviteit onveranderd gebleven. Op het eerste gezicht is ook de processor gelijk gebleven op een snelheid van 1 GHz. Ondanks dat de processor uit de HD7 ook van Qualcomm-makelij is, is het wel een andere dan de aandrijving van de HD2. In de HD7 zit namelijk een processor uit de Scorpion-familie, waar de HD2 het moest doen met een processor uit de Snapdragon-familie.



Specificaties


Onderdeel Omschrijving
Processor Scorpion processor, Adreno 200 GPU, Qualcomm QSD8250 Snapdragon chipset
Kloksnelheid processor 1 GHz.
Besturingssysteem Microsoft Windows Phone 7
Interface Standaard Windows Phone 7 met HTC Hub
Externe opslag Niet aanwezig
RAM 576 MB
Interne opslag 8 GB
Afmetingen 122 x 68 x 11.2 mm (LxBxD)
Gewicht 162 g
Scherm 4,3" LCD capacitief touchscreen, 16M kleuren
Resolutie scherm 480 x 800 pixels
Netwerken HSDPA/HSUPA/GSM/GPRS/EDGE
GPS Ja, met A-GPS support
Bluetooth Ja. v2.1 met A2DP
Wi-Fi 802.11b/g/n
Connectiviteit (bedraad) Micro-USB poort, 3,5" audio jack
Primaire camera 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, dual-LED flash, 720p film opname
Audio Ingebouwde speaker en microfoon met Dolby Mobile en SRS sound-ondersteuning
Batterij-type 1230 mAh Li-Ion batterij
Spreektijd 6 h 20 min (2G) / 5 h 20 min (3G)
Standby-tijd 310 uur (2G) / 320 uur (3G)


Dit reviewexemplaar is beschikbaar gesteld door Belsimpel.nl.