Abonneer je gratis op Techzine!

Camera

Algemeen


De camera-applicatie oogt anders dan wat we gewend zijn van Android. Wanneer je de applicatie opstart zal je natuurlijk een grote weergave van de zoeker krijgen, maar onder of naast deze weergave (afhankelijk van hoe je de telefoon houdt) is een vrij brede balk geplaatst. Hierin zie je de laatst genomen foto, een sluitertoets en een knop waarmee je kan wisselen tussen video, foto of panorama.Verder zijn er ook regelaars waarmee je kan in- en uitzoomen en wisselen van camera. Als laatste is er een knopje dat nog een aantal extra opties verbergt, zoals het in- en uitschakelen van de flitser, het regelen van de witbalans en andere zaken. Hierbij zit ook nog een optie-toets die je de mogelijkheid geeft om locatiegegevens toe te voegen en de resolutie te wijzigen.

Foto’s


Het nemen van een foto gebeurt belachelijk snel. In een tijd van vijf seconden kan je meer dan 10 foto’s schieten en daarmee heeft Google de naaste concurrentie weer even achter zich kunnen plaatsen, al valt het af te wachten wat telefoons van andere fabrikanten op dit gebied presteren, gezien de wat matige resolutie waarmee de Galaxy Nexus zijn werk doet.

Het lijkt echter wel alsof de kwaliteit van de foto’s ten koste gaat van de grote snelheid waarmee de Galaxy Nexus zijn kiekjes schiet. De foto’s bevatten aardig wat ruis en zijn soms onscherp of flets. Wat betreft de foto’s op deze pagina valt dat echter wel mee omdat ik ze een aantal keren opnieuw heb geschoten.

Binnen, genomen met goede belichting.


Binnen, genomen met slechte belichting en flitser.


Buiten, op korte afstand.


Buiten, op grote afstand.


Zelfde standpunt, volledig ingezoomd.


Video’s


De Galaxy Nexus schiet -ondanks zijn 5 megapixel-lens- video’s in 1080p-formaat. Het valt bij het bekijken van de geschoten video echter wel direct op dat deze niet zo’n hoge framerate heeft, wat je kan zien aan de voorbij razende auto’s die nogal schokkerig voorbij komen rijden.