2min

Het event

Afgelopen donderdag was het dan zover, eindelijk werden we weer verlost van alle geruchten en speculaties over de nieuwste smartphone van Samsung. Samsung heeft er bewust voor gekozen om hun smartphone niet rond het Mobile World Congress te introduceren, maar 2 maanden later. Op deze manier wil Samsung genoeg media-aandacht genereren voor de opvolger van de Galaxy S II. Tijdens het Mobile World Congress is de kans groot dat je de aandacht moet delen met alle andere fabrikanten die ook toestellen lanceren. Samsung deelt de aandacht liever niet, zo veel is duidelijk.



Om genoeg aandacht voor het toestel te genereren, hield Samsung dus een eigen evenement. Een evenement dat ongetwijfeld de grootste lancering van een mobiele telefoon ooit genoemd kan worden. Er waren maar liefst 3000 mensen aanwezig om de presentatie an de Galaxy S III bij te wonen. Onder deze 3000 mensen bevonden zich mensen van Samsung, de partners van Samsung die het toestel willen gaan verkopen en natuurlijk de pers, heel veel pers.

De presentatie begon zoals alle andere, een grote zaal vol met stoeltjes waar iedereen kon plaatsnemen en een podium waarop enkele Samsung-medewerkers hun verhaal en presentatie deden over het toestel.



Samsung had vooraf al enkele marketinguitlatingen gedaan, zoals The Next Galaxy en een video waarin werd gesteld dat er een telefoon onderweg was waarmee je je kan onderscheiden van ‘de schapen’ door even langer te wachten. Oftewel, met de S III onderscheid je je van de mensen die als makke lammetjes allen hetzelfde toestel kopen. Gedurfde uitspraken, de grote vraag is dan ook, weet Samsung die ook waar te maken?