Inleiding

LG heeft met smartphones tot op de dag van vandaag niet bijzonder veel succes gekend. Ondanks dat het merk vaak met vooruitstrevende toestellen op de proppen komt, slaan deze niet aan bij de massa. Zo was LG een van de eerste fabrikanten met een toestel met een dualcoreprocessor en ook 3D-technologieën werden gretig opgepakt door het Koreaanse bedrijf.

LG heeft daarom het roer omgegooid en is nu dan ook niet de eerste partij die met een quadcoretoestel komt. Zo waren Samsung en HTC ditmaal sneller met respectievelijk de Galaxy S III en de One X. LG heeft wat langer de tijd genomen voor de ontwikkeling van de Optimus 4X HD. LG heeft zich gericht op de ondersteuning van LTE-netwerken en het verbeteren van de Android-ervaring. Helaas hebben we in Nederland nog vrij weinig aan deze LTE-ondersteuning, maar het toestel lijkt in ieder geval al klaar voor de toekomst. LG moet het in onze markt dan ook vooral hebben van de aanpassingen van Android, iets waar het bedrijf met eerdere pogingen niet in slaagde.LG komt nu dus met de Optimus 4X HD, een smartphone die wordt aangedreven door een quadcore-processor. Verdere interessante specificaties zijn het scherm van 4,7 inch dat een 720p-resolutie ondersteunt en een minimalistisch ontwerp dat in het oog moet springen bij de consument.

De Optimus 4X HD wisselt momenteel voor een prijs van ongeveer 485 euro van eigenaar en is daarmee relatief goedkoop. Andere quadcore-toestellen zoals de Samsung Galaxy S III en HTC One X kosten respectievelijk 500 en 550 euro. De Optimus 4X HD kan daarnaast ook concurrentie verwachten van relatief krachtige toestellen als de Sony Xperia S en de HTC One S welke 400 en 435 euro kosten. Zie voor een vergelijking tussen deze toestellen ook onze prijsvergelijker.