1 min

Inleiding

Het is inmiddels al weer even geleden dat Apple de eerste MacBook Pro met een Retina-scherm aankondigde. De eerste MacBook Pro met Retina-scherm had een schermafmeting van 15 inch, maar gelijk deden al geruchten de ronde dat Apple ook een variant met een schermafmeting van 13 inch wilde lanceren. De geruchten bleken waarheid en enkele maanden later werd de kleinere variant aangekondigd. Vandaag gaan we aan de slag met deze laptop.

De verschillen tussen de 13 inch- en 15 inch-variant zitten hem natuurlijk in de grootte van het systeem zelf, hoewel de 13 inch-versie opvallend genoeg iets dikker is dan zijn grote broer. Ook de schermresolutie, de processor en de afwezigheid van een discrete videokaart zijn verschillen ten nadelen van de 13 inch-versie. Dat laatste betekent natuurlijk dat de MacBook Pro Retina van 13 inch een stuk minder geschikt is voor het afspelen van videogames. Wat betreft aansluitingen zijn de twee MacBook’s bijvoorbeeld gelijk aan elkaar.


De MacBook Pro van 13 inch met Retina-scherm heeft een prijs vanaf 1.799 euro in Apple’s officiële online winkel. In de prijsvergelijker van Techzine vind je de laptop momenteel terug voor een prijs vanaf 1.681 euro. Bij een derde partij ben je dus iets goedkoper uit.